fbpx
Sortiment

El. ohradníky, pastva

Stroje a náhradní díly

  • Hakki Pilke štípací automaty na dřevo
  • Lesní vyvážečky dřeva za traktor Multiforest
  • Přepravník zvířat Western Fabrications
  • SCHULTE mulčovače, sběrače a shrnovače kamenů
  • Stroje pro zpracování půdy Opall-Agri
  • TracLift čelní nakladače
  • McHale lisy, baličky píce
  • Quicke čelní nakladače
  • Kongskilde dopravníky, čističky obilí
  • Zemědělská technika
  • Náhradní díly
  • Zpracování mléka a masa

    Recept na šumivý švestkový nápoj

    Recept na šumivý švestkový nápoj

    Recept na šumivý švestkový nápoj

    Pomocí tohoto receptu si můžete vyrobit lahodný šumivý švestkový nápoj nebo švestkové víno, necháte-li kvasit déle.

    Suroviny na šumivý švestkový nápoj:

    1 kg švestek
    1 kg cukru
    3 litry vody
    Vinné kvasinky VINFLORA

    Vinné kvasinky Vinflora® 20 ml na výrobu 10-30 l domácího ovocného i hroznového vína

    Vinné kvasinky Vinflora® 20 ml na výrobu 10-30 l domácího ovocného i hroznového vína

    Vinné kvasinky Vinflora® 20 ml na výrobu 10-30 l domácího ovocného i hroznového vína - tekuté ušlechtilé vinné kvasinky Vinflora® slouží při výrobě domácího ovocného i hroznového vína, ke správnému a spolehlivému zakvašení 10-30 l ovocné šťávy či moštu. Součástí balení je lékovka s kvasinkovou suspenzí (20 ml), živná sůl a návod k použití. Vše je uloženo v papírové krabičce. Minimální trvanlivost je 6 měsíců.

    Recepty na výrobu bezinkové limonády a šumivého švestkového nápoje pomocí vinných kvasinek

    vinný preparát Laktoflora
    vinné kvasinky na víno
    kvasinky na výrobu vína

    Koupit v e-shopu

    Postup přípravy šumivého švestkového nápoje:

    Švestky rozpůlíme a vypeckujeme, v hrnci blanžírujeme cca 10 minut a vložíme do čisté kvasné nádoby. Svaříme cukr s vodou a horký roztok vlijeme na švestky a necháme vychladnout. Poté přidáme živnou sůl a vinné kvasinky. Nádobu dobře uzavřeme a opatříme kvasnou rourkou. Teplota místnosti by měla být 20-30 C. Za dva až čtyři dny (záleží na teplotě) začne roztok kvasit. Zpočátku je roztok pěnivý, ale pouze s minimem alkoholu. Pro milovníky perlivé šťávy vhodný okamžik ke stočení šumivé šťávy hadičkou do nové nádoby a ke konzumaci.
    Pokud se nechá šťáva dokvasit vznikne švestkové víno.

    Kdo nemá vhodnou kvasnou nádobu s kvasnou rourkou, lze použít i plastovou nádobu se šroubovacím uzávěrem a pravidelně nádobu kontrolovat a upouštět tvořící se plyn.