fbpx
Sortiment

El. ohradníky, pastva

Stroje a náhradní díly

  • Hakki Pilke štípací automaty na dřevo
  • Lesní vyvážečky dřeva za traktor Multiforest
  • Přepravník zvířat Western Fabrications
  • SCHULTE mulčovače, sběrače a shrnovače kamenů
  • Stroje pro zpracování půdy Opall-Agri
  • TracLift čelní nakladače
  • McHale lisy, baličky píce
  • Quicke čelní nakladače
  • Kongskilde dopravníky, čističky obilí
  • Zemědělská technika
  • Náhradní díly
  • Zpracování mléka a masa

    Recept na výrobu smetanového zákysu

    Recept na výroba smetanového zákysu

    Výroba smetanového zákysu

    Recept na výrobu smetanového zákysu – k výrobě smetanového zákysu potřebujete: mléko, smetanovou kulturu Laktoflora, teploměr. Výsledný smetanový zákys bude mít stejnou konzistenci jako zakysaná smetana.

    Mléko (1 litr) pasterujte při 95 °C po dobu 2-3 minut.
    Zchlaďte na teplotu 25 °C.
    Zaočkujte jedním balením sušené smetanové kultury Laktoflora na 1 litr mléka a vše dobře promíchejte. K zaočkování lze použít i dříve připravený smetanový zákys, cca 2 lžíce.
    Kultivujte v uzavřené nádobě při teplotě 23 °C po dobu 16-20 hodin.
    Poté uložte do chladničky na 12 hodin.

    Před konzumací nezapomeňte oddělit 2 lžíce hotového zákysu na další očkování mléka. Při dodržení dobrých hygienických podmínek lze docílit až 10-ti násobného přeočkování. Poté je třeba opět použít originální kulturu, aby bylo zajištěno správné zastoupení požadované mikroflóry.

    Pokud smetanový zákys připravujete v jogurtovači, je třeba se řídit pokyny výrobce zařízení.

    Produkty na výrobu smetanového zákysu a zakysané smetany najdete v našem eshopu.

    Smetanové kultury na výrobu smetanového zákysu a zakysané smetany: