fbpx
Sortiment

El. ohradníky, pastva

Stroje a náhradní díly

  • Hakki Pilke štípací automaty na dřevo
  • Lesní vyvážečky dřeva za traktor Multiforest
  • SCHULTE mulčovače, sběrače a shrnovače kamenů
  • Stroje pro zpracování půdy Opall-Agri
  • TracLift čelní nakladače
  • McHale lisy, baličky píce
  • Quicke čelní nakladače
  • Kongskilde dopravníky, čističky obilí
  • Zemědělská technika
  • Náhradní díly
  • Zpracování mléka a masa

    Domácí sýr bez syřidla

    Sýry bez syřidla se samozřejmě dají dělat, ale musím přiznat, že sýr se syřidlem je přece jenom chutnější a lepší. Typickým představitelem je tavený sýr bez syřidla.
    Ale výborné jsou další sýry bez syřidla, jako je sýr Ricotta nebo tvarůžky (syrečky).
    Recept na výrobu sýra Ricotta

    Tavený sýr bez syřidla:

    On to tedy není úplně tavený sýr.  Správný tavený sýr se totiž dělá tavením nepovedeného eidamu pomocí tavících solí, kdy se v sýrové hmotě nahrazuje vápník sodíkem. Na domácí výrobu tohoto sýra potřebujeme:

    1 kg tvarohu, 1 l mléka, 1 lžičku jedlé sody, 1 lžíci másla – a pak buď kmín, pažitku, sterilovanou zeleninu, čerstvou zeleninu, hrášek, papriku, vejce na tvrdo.

    Postup je následující:

    Tvaroh vložíme do hrnce a zalijeme mlékem.
    Přivedeme téměř k varu, aby se tvaroh v mléce jemně natavil. Netrvá to příliš dlouho.
    Pak mléko i s tvarohem slijeme (spíše syrovátku, protože mléko se srazí).
    V cedníku nám zbyde natavený tvaroh, který vložíme do hrnce, ve kterém již máme lžíci másla, osolíme, můžeme přidat kmín nebo vlastní koření dle chuti a jedlou sodu. Hmotu v hrnci postupně zahříváme.
    Tvaroh se začne postupně tavit. V tuto chvíli už je třeba mít připravenou pevnější formičku, například teflonovou na biskupský chlebíček, na srnčí hřbet, plastovou krabičku, hrníček – cokoli. A pokud chcete zkusit barevný sýr typu rolády, je třeba už mít připravený hrášek, kukuřici, kapie na kousky, vejce na tvrdo, vše hezky promíchané a přidat k sýru těsně před naléváním do formy.

    Vše je pak nutné nechat uležet do druhého dne v chladu a pak už jen podávat.

    Lahodnější jsou ovšem sýry vyrobené ze syřidla:

    Chlorid vápenatý 34% potravinářský roztok CaCl2 200 ml na výrobu sýra

    Chlorid vápenatý 34% potravinářský roztok CaCl2 200 ml na výrobu sýra

    Používáte tento produkt? Vyzkoušejte >> ZDE << také jeho alternativu v ekonomickém půllitrovém balení s vysokou účinností a prodlouženou trvanlivostí.

    Chlorid vápenatý 34% potravinářský roztok CaCl2 200 ml na výrobu sýra - potravinářský chlorid vápenatý se používá při výrobě sýrů z pasterovaného mléka napomáhá lepšímu srážení mléka, zlepšuje pevnost a konzistenci sýřeniny a především zvyšuje výtěžnost. 34% roztok chloridu vápenatého má příznivý vliv na srážení zejména pasterovaného mléka, brání nadměrné tvorbě sýrového prachu při zpracování sýřeniny.

    Chlorid vápenatý dávkování:

    2-5 ml chloridu vápenatého na 10 l mléka. Kávová lžička chloridu vápenatého je cca 3 ml. Chlorid vápenatý nahrazuje v mléce vápník, který se ztrácí zchlazením, pasterizací, momentálním stavem zvířat, atd. (například v období připouštění nebo v zimním období je ho v mléce menší množství). Pokud není v mléce dostatečné množství vápníku, mléko se špatně sráží.

    Koupit v e-shopu
    Chlorid vápenatý 36% potravinářský roztok CaCl2 500 ml na výrobu sýra

    Chlorid vápenatý 36% potravinářský roztok CaCl2 500 ml na výrobu sýra

    Chlorid vápenatý 36% potravinářský roztok CaCl2 500 ml na výrobu sýra - potravinářský chlorid vápenatý se používá při výrobě sýrů z pasterovaného mléka napomáhá lepšímu srážení mléka, zlepšuje pevnost a konzistenci sýřeniny a především zvyšuje výtěžnost. Nahrazuje vápník, který se ztrácí zahříváním, proto je nezbytné přidávat chlorid po pasterizaci mléka. Zvyšuje výtěžnost mléka a zlepšuje jeho syřitelnost. Vhodné přidávat také do solné lázně, zabrání odplavování vápníku ze sýra a tím oslizlosti sýrů při prvním použití solné lázně.

    Chlorid vápenatý dávkování:

    2-5 ml chloridu vápenatého na 10 l mléka. Kávová lžička chloridu vápenatého je cca 3 ml. Balení 500 ml. Trvanlivost 2 roky.

    Chlorid vápenatý nahrazuje v mléce vápník, který se ztrácí zchlazením, pasterizací, momentálním stavem zvířat, atd. (například v období připouštění nebo v zimním období je ho v mléce menší množství).

    Pokud není v mléce dostatečné množství vápníku, mléko se špatně sráží.

    Koupit v e-shopu
    Injekční stříkačka jednorázová HSW NORM-JECT®

    Injekční stříkačka jednorázová HSW NORM-JECT®

    Injekční stříkačka jednorázová HSW NORM-JECT® - sterilní v jednotlivých obalech, průhledný válec.

    Slouží nejenom k aplikaci léčebných látek pro lidi i zvířata, ale například i v sýrařství pro odměřování syřidel a chloridu vápenatého.

    Pozor, pro každé syřidlo i chlorid vápenatý je třeba mít zvláštní injekční stříkačku.

    Koupit v e-shopu
    Syřidlo mikrobiální FROMASE 220 TL 500 ml vhodné i pro vegany, vegetariány, kosher, halal

    Syřidlo mikrobiální FROMASE 220 TL 500 ml vhodné i pro vegany, vegetariány, kosher, halal

    Syřidlo mikrobiální FROMASE 220 TL 500 ml vhodné na sýr pro vegany, vegetariány, kosher, halal - vegetariánské a veganské syřidlo pro všechny druhy sýrů. Možno použít i k výrobě sýrů Kosher a Halal. Certifikace na vyžádání : Kosher, Halal, Non-GMO, Vegetarian C. Evidence vedena v systému ISO. Aktivita: 220IMCU/ml (mezinárodní jednotky), po přepočtu to odpovídá síle 1:16000. Na nepasterizované mléko je potřeba zvýšit dávkování asi o 20%. S ohledem na dávkování je vhodné pro zpracování i malého množství mléka. Bez konzervantů, stabilizovánou pouze NaCl (kuchyňskou solí). Možno použít na všechny druhy sýrů.

    Dávkovvání mikrobiálního syřidla FROMASE 220 TL 500 ml:

    Ovčí mléko - 5-10 ml na 10 l mléka
    Kravské a kozí mléko - 3-5 ml na 10 l mléka
    Teplota mléka při sýření 30-40°C
    Čas sýření 40-50 minut.

    Minimální trvanlivost syřidla je 18 měsíců od data výroby. To ovšem neznamená, že po uplynutí této doby je syřidlo nepoužitelné - pouze se snižuje účinnost a je proto třeba zvýšit doporučené dávkování. Případně přidat chlorid vápenatý, aby se snížil objem takzvaného sýrového prachu.

    Syřidlo uchovávejte kvůli trvanlivosti v ledničce při teplotě 4-8°C. Vliv na minimální trvanlivost syřidel má totiž i teplota skladování a manipulace. Krátkodobé zahřátí syřidla během výroby sýrů nebo během transportu má jen nepatrný vliv na jeho minimální trvanlivost. Ovšem krátkodobé zahřátí syřidla nad 60°C nebo ochlazení pod bod mrazu může syřidlo zcela znehodnotit.

    syřidlo na sýr
    syřidlo na sýry
    syřidlo na výrobu sýrů
    syřidlo do mléka pro výrobu sýra
    syřidlový preparát

    Koupit v e-shopu
    Syřidlo živočišné chymozinové LAKTOCHYM 200 ml univerzální na všechny druhy sýrů

    Syřidlo živočišné chymozinové LAKTOCHYM 200 ml univerzální na všechny druhy sýrů

    Používáte tento produkt? Vyzkoušejte >> ZDE << také jeho alternativu v ekonomickém půllitrovém balení s vysokou účinností a prodlouženou trvanlivostí.

    Syřidlo živočišné chymozinové LAKTOCHYM 200 ml univerzální na všechny druhy sýrů - tekuté přírodní enzym, přírodní srážedlo živočišného původu (žaludky telat) určené k sýření mléka o síle 1 : 5 000 určené k výrobě čerstvých přírodních, polotvrdých i tvrdých sýrů z kravského, ovčího, nebo kozího mléka s nízkodohřívanou i vysokodohřívanou sýřeninou.

    Složení chymozinového syřidla LAKTOCHYM:

    Syřidlový koncentrát: rennin, neboli chymozin (Pozoruhodně výkonný enzym, získaný z telecích žaludků.

    V čisté formě 1 díl renninu vysráží 5 miliónů dilů mléka), líh, eugenol, thymol.

    Dávkování chymozinového syřidla LAKTOCHYM:

    Syřidlo se dá snadno dávkovat: pro čerstvé sýry 3 - 5 ml na 10 litrů mléka, (tj. 10-18 kapek na 1l mléka) pro polotvrdé sýry 6-7 ml na 10 l mléka. V zásadě dávku volte tak, aby srážení mléka začalo 15 minut po zasýření. Na tento okamžik má samozřejmě zásadní vliv složení mléka, především množství sušiny, tuku a bílkovin. Proto nezbývá, než učit se systémem POKUS - OMYL.

    Předností je dlouhá trvanlivost. Potřebnou dávku syřidla zřeďte v poměru cca 1 : 10 s vlažnou vodou a teprve potom nalejte do pasterovaného mléka. Teplota sýřeného kravského mléka 23- 27°C. Teplota sýřeného ovčího mlékaí 30 - 31 °C. Mléko s přídavkem syřidla míchat 1 minutu, potom v opačném směru do ustálení.

    Potom nechat mléko srážet v klidu, NERUŠIT!

    Čas sýření: Celková doba srážení je asi 45 - 50 minut. Asi 1/2 hodiny před zasýřením doporučujeme přidat do mléka 36% roztok chloridu vápenatého v poměru 2-5 ml na 10 litrů mléka (kávová lžička = cca 3ml)

    Minimální trvanlivost syřidla je 6 měsíců od data výroby. To ovšem neznamená, že po uplynutí této doby je syřidlo nepoužitelné - pouze se snižuje účinnost a je proto třeba zvýšit doporučené dávkování. Případně přidat chlorid vápenatý, aby se snížil objem takzvaného sýrového prachu.

    Syřidlo uchovávejte kvůli trvanlivosti v ledničce při teplotě 4-8°C. Vliv na minimální trvanlivost syřidel má totiž i teplota skladování a manipulace. Krátkodobé zahřátí syřidla během výroby sýrů nebo během transportu má jen nepatrný vliv na jeho minimální trvanlivost. Ovšem krátkodobé zahřátí syřidla nad 60°C nebo ochlazení pod bod mrazu může syřidlo zcela znehodnotit.

    živočišné syřidlo z telecích žaludků
    telecí syřidlo
    syřidlový preparát Laktoflora
    syřidlo na sýr
    syřidlo na sýry
    syřidlo na výrobu sýrů
    přírodní syřidlo do mléka pro výrobu sýra

    Koupit v e-shopu
    Syřidlo živočišné pepsinové LAKTOSIN 200 ml na měkký sýr a tvaroh

    Syřidlo živočišné pepsinové LAKTOSIN 200 ml na měkký sýr a tvaroh

    Používáte tento produkt? Vyzkoušejte >> ZDE << také jeho alternativu v ekonomickém půllitrovém balení s vysokou účinností a prodlouženou trvanlivostí.

    Syřidlo živočišné pepsinové LAKTOSIN 200 ml na měkké sýry a tvaroh - tekuté pepsinové syřidlo LAKTOSIN na tvaroh a sýry je přírodní enzym, přírodní srážedlo živočišného původu (žaludky dospělých vepřů a dobytka) určené k sýření mléka o síle 1 : 10 000 k výrobě a srážení tvarohu, měkých a bílých sýrů.

    Složení pepsinového syřidla LAKTOSIN:

    • Voda
    • vepřová sliznice
    • kyselina chlorovodíková
    • benzoan sodný
    • kyselina sorbová
    • líh
    • cukrový kulér
    • eugenol
    • thymol.

    Dávkování pepsinového syřidla LAKTOSIN:

    Syřidlo se dá snadno dávkovat: 10 ml na 10 litrů mléka. Podle zkušeností našich zákazníků je však potřeba zvýšit množství syřidla na cca 14 kapek na 1l mléka.

    Potřebnou dávku syřidla zřeďte v poměru cca 1 : 10 s vlažnou vodou a teprve potom nalejte do pasterovaného mléka. Teplota sýřeného mléka 23°C. Mléko s přídavkem syřidla míchejte 1 minutu, potom v opačném směru do ustálení.

    Potom nechte mléko srážet v klidu. Tekuté syřidlo je výhodnější zejména pro zpracování menšího množství mléka. 1/2 hodiny před zasýřením doporučujeme přidat do mléka 36% roztok chloridu vápenatého v poměru 2-5 ml na 10 litrů mléka (kávová lžička = cca 3ml).

    Minimální trvanlivost syřidla je 3 měsíce od data výroby. To ovšem neznamená, že po uplynutí této doby je syřidlo nepoužitelné - pouze se snižuje účinnost a je proto třeba zvýšit doporučené dávkování. Případně přidat chlorid vápenatý, aby se snížil objem takzvaného sýrového prachu.

    Syřidlo uchovávejte kvůli trvanlivosti v ledničce při teplotě 4-8°C. Vliv na minimální trvanlivost syřidel má totiž i teplota skladování a manipulace. Krátkodobé zahřátí syřidla během výroby sýrů nebo během transportu má jen nepatrný vliv na jeho minimální trvanlivost. Ovšem krátkodobé zahřátí syřidla nad 60°C nebo ochlazení pod bod mrazu může syřidlo zcela znehodnotit.

    syřidlový preparát Laktoflora
    syřidlo na sýr
    syřidlo na sýry
    syřidlo na výrobu sýrů
    přírodní syřidlo do mléka pro výrobu sýra

    Koupit v e-shopu