fbpx
Sortiment

El. ohradníky, pastva

Stroje a náhradní díly

  • Hakki Pilke štípací automaty na dřevo
  • Lesní vyvážečky dřeva za traktor Multiforest
  • Přepravník zvířat Western Fabrications
  • SCHULTE mulčovače, sběrače a shrnovače kamenů
  • Stroje pro zpracování půdy Opall-Agri
  • TracLift čelní nakladače
  • McHale lisy, baličky píce
  • Quicke čelní nakladače
  • Kongskilde dopravníky, čističky obilí
  • Zemědělská technika
  • Náhradní díly
  • Zpracování mléka a masa

    Recepty na čerstvé sýry ze syřidla Stremsel Lactoferm

    recept na čerstvý sýr ze syřidla Stremsel Lactoferm

    Přinášíme Vám 2 recepty na čerstvé sýry ze syřidla Stremsel Lactoferm. První recept je jednoduchý recept od výrobce syřidla, který máme i ve formě videa. Druhý recept je od jednoho z našich zákazníků.
    Syřidlo chymozinové STREMSEL Lactoferm je univerzální koncentrované tekuté holandské přírodní syřidlo, které je vyrobeno (extrahováno) ze čtvrtého žaludku telat (slézu). Syřidlo k výrobě sýrů má tu přednost, že se dá snadno dávkovat (při menším množství se přidávají 1 – 2 kapky syřidla na litr mléka) pro měkké sýry, pro výrobu tvrdých sýrů se přidává 4 – 6 kapek.

    Recept na výrobu čerstvého sýra ze syřidla Stremsel Lactoferm od výrobce syřidla:

    Mléko zahřejeme 5 minut na teplotu 40°C.
    Přidáme syřidlo Stremsel Lactoferm 1-2 kapky na 1 litr mléka a dobře zamícháme.
    Po 30-ti minutách vznikne sýřenina, kterou nakrájíme na čtverečky.
    Nakrájenou sýřeninu zahříváme po dobu 10 minut při teplotě 50°C.
    Sýřeninu pak dáme do sýrařské plachty a necháme mírně odkapat.
    Sýřeninu pak i s plachtou vložíme do velké formy a zatížíme, nebo ji rozdělíme do menších formiček a necháme odkapat.
    Po 5-ti hodinách lisování nebo odkapávání vložíme do slaného nálevu
    Po 12-ti hodinách je sýr hotový a můžeme ho začít podávat.

    Video recept na výrobu čerstvého sýra ze syřidla Stremsel Lactoferm od výrobce syřidla:

    Recept na výrobu sýra z kravského nebo kozího mléka pomocí syřidla Stremsel Lactoferm od jednoho ze zákazníků:

    • Na jedno kolečko sýra průměr cca 8 cm výška 4,5 cm 2 l čerstvého kozího nebo kravského mléka nadojeného nebo z automatu (ne z obchodu), 4 lžíce zakysaného mléka, syřidlo Stremsel Lactoferm (2 kapky).
    • Mléko na výrobu sýrů se nepřevařuje. Zahřeje se jen cca na 30°C, přidá se na každý litr cca 2 lžíce kysaného mléka. Zamíchá se to a mléko se nechá 45 minut stát.
      Po těch 45 minutách kápnout 2 kapky syřidla Stremsel Lactoferm a pořádně rozmíchat. Nechat syřidlo působit cca 1 hodinu.
    • Po cca hodině nahněte hrnec, zda má mléko už pudikovou konzistenci. Poznáte to také tak, že do hmoty strčíté prst a po tažení prstu vám hmota praskne.
      Sýřeninu nakrájejte velkým nožem na čtverečky a pak ještě jednou na menší.
    • Počkejte další půl hodiny až hodinu, až vystoupí na povrch syrovátka.
    • Metličkou rozmíchejte sýřeninu na drobná zrnka. Může se použít i vlastní ruka a mačkavou technikou rozmělňovat zrno.
    • Vše zahřejte na cca 80°C (sýr se bude lépe pojit) za stálého míchání, jinak se nám zrno slepí .
    • Po 45 minutách zkuste, jak zrno drží tvar, když ho zmáčknete v dlani. Pokud drží, tak ho můžete buď scedit do plachetky nebo dát do formy lisovat.
    • Formu si vyložte plátnem a do ní dejte sýřeninu, umačkejte a nahoru můžete dát například sklenici s vodou a zatížit talířkem a hrncem s vodou, aby se sýr co nejvíce lisoval.
    • Necháme asi 20 minut lisovat, aby se ze sýru dostalo co nejvíc syrovátky.
    • Po 20 minutách můžete rozbalit sýr a vytáhnout z formy.
    • Jelikož nemá sýr ještě hezký tvar, musí se dát opět do formy střapatou stranou dolů.
    • Zatlačí se do formy a opět se nějakou dobu lisuje (čím déle tím lépe).
    • Pokud nemáte formu, nevadí, stačí scedit přes plachtu vymačkat, zavěsit a nechat odkapávat (odkápávaní ale trvá déle a sýr bude měkčí – jako například Mozzarela).
    • Sýr je potřeba ještě nasolit. Připravte si solnou lázeň. Do 1 litru vody dejte asi 3- 4 lžíce soli. Sůl musí být rozpuštěná, dejte do ní sýr a nechte přes noc nasáknout sůl.
    • Sýr už druhý den můžete konzumovat.
    • Ale daleko lepší je ho nechat v lednici uležet, aby se hezky sůl dostala až do středu, pak nemá sýr chybu.

    V našem eshopu zemědělské potřeby můžete samozřejmě koupit jak paster, který vidíte na videu, tak sýrařské plachty, odkapávací nebo lisovací formičky, míchačku sýřeniny a mnoho dalších věcí.

    Syřidlo chymozinové STREMSEL Lactoferm 50 ml univerzální koncentrované

    Syřidlo chymozinové STREMSEL Lactoferm 50 ml univerzální koncentrované

    Syřidlo chymozinové STREMSEL Lactoferm 50 ml univerzální koncentrované - tekuté holandské přírodní chymozinové (telecí žaludky) syřidlo Stremsel LACTOFERM (dřívější označení Milky) je vyrobeno - extrahováno ze čtvrtého žaludku telat (slézu). Syřidlo k výrobě sýrů má tu přednost, že se dá snadno dávkovat (při menším množství se přidávají 1 - 2 kapky syřidla na litr mléka) pro měkké sýry, pro výrobu tvrdých sýrů se přidává 4 - 6 kapek.

    Syřidlo o objemu 50 ml je dostačující pro cca 20 kg tvrdého sýra. Pokud syřidlo používáte pro měkký sýr nebo tvaroh, množství vystačí pro cca 40 až 60 kg produktu. Syřidlo má velmi dlouhou trvanlivost, při správném uchovávání v lednici i přes dva roky.

    Postupem času se však účinek snižuje a je proto třeba zvýšit doporučené dávkování. Výhodou syřidla je i snadné dávkování.

    Návod na výrobu sýra z kravského nebo kozího mléka pomocí syřidla Stremsel Lactoferm od jednoho ze zákazníků:

    • Na jedno kolečko sýra průměr cca 8 cm výška 4,5 cm 2 l čerstvého kozího nebo kravského mléka nadojeného nebo z automatu (ne z obchodu), 4 lžíce zakysaného mléka, syřidlo Stremsel Lactoferm (2 kapky).
    • Mléko na výrobu sýrů se nepřevařuje. Zahřeje se jen cca na 30°C, přidá se na každý litr cca 2 lžíce kysaného mléka. Zamíchá se to a mléko se nechá 45 minut stát.
      Po těch 45 minutách kápnout 2 kapky syřidla Stremsel Lactoferm a pořádně rozmíchat. Nechat syřidlo působit cca 1 hodinu.
    • Po cca hodině nahněte hrnec, zda má mléko už pudikovou konzistenci. Poznáte to také tak, že do hmoty strčíté prst a po tažení prstu vám hmota praskne.
      Sýřeninu nakrájejte velkým nožem na čtverečky a pak ještě jednou na menší.
    • Počkejte další půl hodiny až hodinu, až vystoupí na povrch syrovátka.
    • Metličkou rozmíchejte sýřeninu na drobná zrnka. Může se použít i vlastní ruka a mačkavou technikou rozmělňovat zrno.
    • Vše zahřejte na cca 80°C (sýr se bude lépe pojit) za stálého míchání, jinak se nám zrno slepí .
    • Po 45 minutách zkuste, jak zrno drží tvar, když ho zmáčknete v dlani. Pokud drží, tak ho můžete buď scedit do plachetky nebo dát do formy lisovat.
    • Formu si vyložte plátnem a do ní dejte sýřeninu, umačkejte a nahoru můžete dát například sklenici s vodou a zatížit talířkem a hrncem s vodou, aby se sýr co nejvíce lisoval.
    • Necháme asi 20 minut lisovat, aby se ze sýru dostalo co nejvíc syrovátky.
    • Po 20 minutách můžete rozbalit sýr a vytáhnout z formy.
    • Jelikož nemá sýr ještě hezký tvar, musí se dát opět do formy střapatou stranou dolů.
    • Zatlačí se do formy a opět se nějakou dobu lisuje (čím déle tím lépe).
    • Pokud nemáte formu, nevadí, stačí scedit přes plachtu vymačkat, zavěsit a nechat odkapávat (odkápávaní ale trvá déle a sýr bude měkčí - jako například Mozzarela).
    • Sýr je potřeba ještě nasolit. Připravte si solnou lázeň. Do 1 litru vody dejte asi 3- 4 lžíce soli. Sůl musí být rozpuštěná, dejte do ní sýr a nechte přes noc nasáknout sůl.
    • Sýr už druhý den můžete konzumovat.
    • Ale daleko lepší je ho nechat v lednici uležet, aby se hezky sůl dostala až do středu, pak nemá sýr chybu.

    Minimální trvanlivost syřidla je 1 rok. To ovšem neznamená, že po uplynutí této doby je syřidlo nepoužitelné - pouze se snižuje účinnost a je proto třeba zvýšit doporučené dávkování. Případně přidat chlorid vápenatý, aby se snížil objem takzvaného sýrového prachu.

    Syřidlo uchovávejte kvůli trvanlivosti v ledničce při teplotě 4-8°C. Vliv na minimální trvanlivost syřidel má totiž i teplota skladování a manipulace. Krátkodobé zahřátí syřidla během výroby sýrů nebo během transportu má jen nepatrný vliv na jeho minimální trvanlivost. Ovšem krátkodobé zahřátí syřidla nad 60°C nebo ochlazení pod bod mrazu může syřidlo zcela znehodnotit.

    Recepty na čerstvé sýry ze syřidla Stremsel Lactoferm včetně video receptu

    Recept na výrobu sýra Mozzarella ze syřidla Stremsel Lactoferm včetně video receptu

    živočišné syřidlo z telecích žaludků
    telecí syřidlo
    syřidlo na sýr
    syřidlo na sýry
    syřidlo na výrobu sýrů
    přírodní syřidlo do mléka pro výrobu sýra
    syřidlový preparát

    Koupit v e-shopu
    Syřidlo mikrobiální práškové Lactoferm 25 g

    Syřidlo mikrobiální práškové Lactoferm 25 g

    Syřidlo mikrobiální práškové Lactoferm 25 g - holandské práškové syřidlo má velmi vysokou koncentraci.

    Doporučujeme proto používat toto syřidlo k výrobě sýrů pouze tehdy, pokud v jednom pracovním postupu zpracováváte na sýr více než 100 litrů mléka.

    syřidlo na sýr
    syřidlo na sýry
    syřidlo na výrobu sýra
    syřidlo na výrobu sýrů
    syřidlo do mléka pro výrobu sýra
    syřidlový preparát

    Koupit v e-shopu
    Syřidlo chymozinové STREMSEL Lactoferm 250 ml univerzální koncentrované

    Syřidlo chymozinové STREMSEL Lactoferm 250 ml univerzální koncentrované

    Syřidlo chymozinové STREMSEL Lactoferm 250 ml univerzální koncentrované - tekuté holandské přírodní chymozinové (telecí žaludky) syřidlo Stremsel LACTOFERM (dřívější označení Milky) je vyrobeno - extrahováno ze čtvrtého žaludku telat (slézu). Syřidlo k výrobě sýrů má tu přednost, že se dá snadno dávkovat (při menším množství se přidávají 1 - 2 kapky syřidla na litr mléka) pro měkké sýry, pro výrobu tvrdých sýrů se přidává 4 - 6 kapek.

    Syřidlo o objemu 250 ml je dostačující pro cca 100 kg tvrdého sýra. Pokud syřidlo používáte pro měkký sýr nebo tvaroh, množství vystačí pro cca 200 až 300 kg produktu. Syřidlo má velmi dlouhou trvanlivost, při správném uchovávání v lednici i přes dva roky.

    Postupem času se však účinek snižuje a je proto třeba zvýšit doporučené dávkování.

    Výhodou syřidla je i snadné dávkování.

    Syřidlo uchovávejte kvůli trvanlivosti v ledničce, ale nesmí přemrznout. Vliv na minimální trvanlivost syřidel má totiž i teplota skladování a manipulace. Krátkodobé zahřátí syřidla během transportu má jen nepatrný vliv na jeho minimální trvanlivost.

    Minimální trvanlivost syřidla je 1 rok. To ovšem neznamená, že po uplynutí této doby je syřidlo nepoužitelné - pouze se snižuje účinnost a je proto třeba zvýšit doporučené dávkování. Případně přidat chlorid vápenatý, aby se snížil objem takzvaného sýrového prachu.

    Syřidlo uchovávejte kvůli trvanlivosti v ledničce při teplotě 4-8°C. Vliv na minimální trvanlivost syřidel má totiž i teplota skladování a manipulace. Krátkodobé zahřátí syřidla během výroby sýrů nebo během transportu má jen nepatrný vliv na jeho minimální trvanlivost. Ovšem krátkodobé zahřátí syřidla nad 60°C nebo ochlazení pod bod mrazu může syřidlo zcela znehodnotit.

    Recepty na čerstvé sýry ze syřidla Stremsel Lactoferm včetně video receptu

    Recept na výrobu sýra Mozzarella ze syřidla Stremsel Lactoferm včetně video receptu

    živočíšné syřidlo z telecích žaludků
    telecí syřidlo
    syřidlo na sýr
    syřidlo na sýry
    syřidlo na výrobu sýrů
    přírodní syřidlo do mléka pro výrobu sýra
    syřidlový preparát

    Koupit v e-shopu