Škubačky drůbeže
Škubačky drůbeže v eshopu:
Škubačky drůbeže v naší nabídce jsou od 3 výrobců – německé firmy Beeketal Lebensmitteltechnik GmbH & Co. KG a italských firem River Systems srl a Dominion International Trading srl. V naší nabídce najdete škubačky drůbeže jak ruční na kliku, tak škubačky drůbeže na vrtačku, škubačky drůbeže s válcem a bubnové škubačky drůbeže.
Pomůcky na zabíjení drůbeže – zařezávací kleště na drůbež:
Lžíce na vyháčkování, vyvržení vnitřností drůbeže DIT EV DominionLžíce na vyháčkování, vyvržení vnitřností drůbeže DIT EV Dominion - používá se zejména na husy a kachny a vodní drůbež při kuchání a odstraňování vnitřností. Nástroj se skládá ze dvou perforovaných lžic na opačných koncích držadla. Větší lžíce se používá k vyvrhnutí vnitřností (žaludku a střev), menší lžíce na vyháčkování jater, srdce a plic. Po každém použití vyčistěte! Technické parametry - lžíce k vyvržení vnitřností drůbeže: Materiál: silná nerezová ocel Délka: 33 cm Šířka velké lžíce: 7 cm Šířka malé lžíce: 5 cm Hmotnost: 0,17 kg |
Koupit v e-shopu | |
Řeznický vykosťovací nůž 10 cm rovný plastová rukojeťŘeznický vykosťovací nůž Mikov 10 cm plastová rukojeť rovný - krátký vykosťovací nůž je určen jak profesionálům tak pro domácí potřebu na vykosťování masa hlavně v oblasti žeber a páteře. Materiál čepele kvalitní nerezová ocel 1.4116 (440A) o tvrdosti 55-58 HRC s vysokou řezivostí a otěruvzdorností vhodnou pro výrobu kuchyňských a řeznických nožů, materiál střenky plast. Čepel je zasazena do plastové rukojeti, jejíž ergonomie umožňuje sevření všemi prsty. Český výrobek - kvalitní český vykosťovací nůž. Nůž na vykosťování je certifikován pro styk s potravinami dle norem EU. Parametry vykosťovacího řeznického nože: |
Koupit v e-shopu | |
Řeznický vykosťovací nůž 12 cm LUX Profi rovný dřevěná střenka palisandrŘeznický vykosťovací nůž Mikov 12 cm LUX Profi dřevěná rukojeť palisandr rovný - střední vykosťovací nůž je určen jak profesionálům tak pro domácí potřebu na vykosťování masa hlavně v oblasti žeber a páteře, odřezávání šlach a tučného masa. Dá se využít i jako univerzální kuchyňský nůž, třeba i na krájení zeleniny a bylinek. Materiál čepele kvalitní nerezová ocel 425 o tvrdosti 55-57 HRC s vysokou řezivostí a otěruvzdorností vhodnou pro výrobu kuchyňských a řeznických nožů. Materiál střenky dřevo - brazilský palisandr, který dodává noži luxusní vzhled a vysokou užitnou hodnotu. Střenky jsou spojeny hliníkovými nýty, které vzhled nože ještě vylepšují. Český výrobek - kvalitní český vykosťovací nůž. Nůž na vykosťování je certifikován pro styk s potravinami dle norem EU. Parametry vykosťovacího řeznického nože: |
Koupit v e-shopu | |
Řeznický vykosťovací nůž 12 cm rovný plastová rukojeťŘeznický vykosťovací nůž Mikov 12 cm plastová rukojeť rovný - střední vykosťovací nůž je určen jak profesionálům tak pro domácí potřebu na vykosťování masa hlavně v oblasti žeber a páteře. Materiál čepele kvalitní nerezová ocel 1.4116 (440A) o tvrdosti 55-58 HRC s vysokou řezivostí a otěruvzdorností vhodnou pro výrobu kuchyňských a řeznických nožů, materiál střenky plast. Čepel je zasazena do plastové rukojeti, jejíž ergonomie umožňuje sevření všemi prsty. Český výrobek - kvalitní český vykosťovací nůž. Nůž na vykosťování je certifikován pro styk s potravinami dle norem EU. Parametry vykosťovacího řeznického nože: |
Koupit v e-shopu | |
Řeznický vykosťovací nůž 15 cm rovný plastová rukojeťŘeznický vykosťovací nůž Mikov 15 cm plastová rukojeť rovný - delší vykosťovací nůž je určen jak profesionálům tak pro domácí potřebu na vykosťování masa hlavně v oblasti žeber a páteře. Materiál čepele kvalitní nerezová ocel 1.4116 (440A) o tvrdosti 55-58 HRC s vysokou řezivostí a otěruvzdorností vhodnou pro výrobu kuchyňských a řeznických nožů, materiál střenky plast. Čepel je zasazena do plastové rukojeti, jejíž ergonomie umožňuje sevření všemi prsty. Český výrobek - kvalitní český vykosťovací nůž. Nůž na vykosťování je certifikován pro styk s potravinami dle norem EU. Parametry vykosťovacího řeznického nože: |
Koupit v e-shopu | |
Řeznický vykosťovací nůž 15 cm zahnutý plastová rukojeťŘeznický vykosťovací nůž Mikov 15 cm plastová rukojeť zahnutý - delší vykosťovací nůž je určen jak profesionálům tak pro domácí potřebu na vykosťování masa díky větší pružnosti a řezivosti hlavně v oblasti kloubů a pánve a k oddělování delších kostí. Materiál čepele kvalitní nerezová ocel 1.4116 (440A) o tvrdosti 55-58 HRC s vysokou řezivostí a otěruvzdorností vhodnou pro výrobu kuchyňských a řeznických nožů, materiál střenky plast. Čepel je zasazena do plastové rukojeti, jejíž ergonomie umožňuje sevření všemi prsty. Český výrobek - kvalitní český vykosťovací nůž. Nůž na vykosťování je certifikován pro styk s potravinami dle norem EU. Parametry vykosťovacího řeznického nože: |
Koupit v e-shopu | |
Sada 6 řeznických nožů s ocilkou VELKÝ ŘEZNÍK pro zabijačky, vykosťování a porcování masaSada 6 řeznických nožů s ocílkou VELKÝ ŘEZNÍK pro domácí zabijačky, vykosťování a porcování masa Mikov - sada řeznické nože obsahuje: 1x řeznický píchací nůž 18 cm 1x řeznický porcovací nůž 15 cm 1x řeznický porcovací nůž 20 cm 1x řeznický vykosťovací nůž rovný 12 cm 1x řeznický vykosťovací nůž prohnutý 15 cm 1x řeznický špalkovýí nůž 20 cm 1x ocílka Materiál čepele kvalitní nerezová ocel 420 o tvrdosti 53-55 HRc s vysokou řezivostí a otěruvzdorností vhodnou pro výrobu kuchyňských a řeznických nožů, materiál střenky plast. Čepel je zasazena do plastové rukojeti, jejíž ergonomie umožňuje sevření všemi prsty. Český výrobek - kvalitní české řeznické nože. Řeznické nože jsou certifikovány pro styk s potravinami dle norem EU. Parametry řeznického nože: |
Koupit v e-shopu | |
Sada řeznických nožů vhodná pro zabijačky - kufříkSada řeznických nožů vhodná pro zabijačky - kufřík Butcher 4 řeznické nože a ocilka - souprava obsahuje vše, co pro správnou zabijačku potřebujete. Řeznická sada nožů obsahuje 4 řeznické nože pro řezníky - vykosťovací, vyřezávací, píchací a špalkový a ocilku. To vše v kufříku. Rukojeti nožů jsou plastové, čepele z nerezové oceli 425. Souprava řeznických nožů vhodná pro pro řezníky a na zabijačky obsahuje: Špalkový nůž - délka 330 mm, délka čepele 200 mm, šířka čepele 40 mm. Vyřezávací nůž - délka 310 mm, délka čepele 180 mm, šířka čepele 26 mm. Píchací nůž - délka 280 mm, délka čepele 150 mm, šířka čepele 26 mm. Vykosťovací nůž - délka 250 mm, délka čepele 120 mm, šířka čepele 19 mm. Ocílka - kruhový průřez (chromovaná) - délka 400 mm, délka čepele 250 mm, šířka čepele 12 mm. Český výrobek - kvalitní české řeznické nože. Hledá se také jako: řeznická souprava kufřík řeznická sada nožů řeznicka souprava na zabijačku sada nožů pro řezníky sada nožů na zabijačky sada profesionálních řeznických nožů kvalitní zabíjačkové nože |
Koupit v e-shopu | |
Zařezávací kleště na drůbežZařezávací kleště na drůbež - nůžky na drůbež, na zabíjení drůbeže, určené hlavně pro kuřata, slepice, křepelky. Tato specifická pomůcka slouží k usmrcení drůbeže metodou \"prostřižení hlavy nad zobákem\". nůžky na porážení drůbeže Hrabavou drůbež zabíjíme nejlépe tak, že peří pod krkem u hlavy oškubáme (chceme-li krev dále v kuchyni využít) a následně přeřízneme krční tepnu. Drůbež držíme hlavou dolů tak, aby krev dobře vytekla. Práci lze si lze usnadnit různými porážkovými přístroji (jateční pistole) nebo vykrvovacím trychtýřem. Další variantou porážky je takzvané prostřižení hlavy nad zobákem kleštěmi. Při průmyslových porážkách se drůbež omračuje elektrickým proudem a následně podřezáváme krční tepna. Vodní drůbež zařezáváme za hlavou, krev se v tomto případě využívá výrazně častěji i v kuchyni, než u hrabavé drůbeže. Důvody jsou v zásadě dva: Je jí více a je chutnější. Krev vždy mícháme, aby nedošlo k jejímu srážení. V případě, že se krev srazí, je možné ji buď rozšlehat, nebo zcedit jemným sítkem. Krev se rychle kazí a zpracování se doporučuje co nejdříve! (rozhodně již v den zabití drůbeže) Základní zásady: Při zabíjení si počínáme rychle, dbáme, aby zvíře zbytečně netrpělo a drůbež necháme dostatečně vykrvit. Nedostatečně vykrvená drůbež má tmavší a chuťově výrazně horší maso. |
Koupit v e-shopu | |
Zinkovaný odkrvovač drůbeže s očkem střední pro slepice a kachnyZinkovaný odkrvovač drůbeže s očkem střední pro slepice a kachny - jateční trychtýř pro kuřata, slepice a kachny, na vykrvení kuřat, slepic, kačen s očkem na zavěšení na stěnu.Rozměry odkrvovače pro drůbež:- horní průměr: 287 mm- dolní průměr: 96 mm- výška: 340 mmJak takový odkrvovač drůbeže funguje?Je to vlastně pozinkovaný kužel, který nemá zaslepené konce. Když drůbeži proříznete nebo useknete hlavu, vstrčíte zabitou drůbež do odkrvovače, který je zavěšen například nad kbelíkem. Drůbež Vám v odkrvovači vykrvácí a nemusíte pak honit slepici s useknutou hlavou, která běhá po dvoře.vykrvovací trychtýř na drůbežodkrvovací trychtýř pro drůbežkornout na zabíjení kachen |
Koupit v e-shopu | |
Zinkovaný odkrvovač drůbeže střední DIT CNM Dominion na drůbež 1,5 - 3,5 kgZinkovaný odkrvovač drůbeže střední DIT CNM Dominion na drůbež 1,5 - 3,5 kg - jateční trychtýř zajišťuje blokaci drůbeže, urychluje porážku a zabraňuje zlomení křídel. Krev můžete sbírat do předem připravených nádob. Otvory v držáku umožňují snadné zavěšení na stojan nebo na stěnu. Rozměry: 22 x 28 x 8 cm Hmotnost 1,8 kg Video s ukázkou odkrvovačů:vykrvovací trychtýř na drůbež odkrvovací trychtýř pro drůbež kornout na zabíjení |
Koupit v e-shopu |
Škubačky drůbeže na vrtačku:
Kryt pro škubačku drůbeže na vrtačku Dominion DIT CR RUKryt pro škubačku drůbeže na vrtačku Dominion DIT CR RU - masivní plechový kryt pro upevnění na stojan DIT AST s možností nastavení výšky. Díl pro domácí výrobu škubačky je možné použít jak s malým válcem DIT RU06 na křepelky a holuby nebo s velkým válcem DIT RU08 pro slepice, kachny, husy a krůty. Kryt výrazně omezuje rozlétání peří během škubání. Uzamykací systém pro vrtačku je uzpůsoben pro všechny běžné vrtačky na trhu. rozměry krytu 42 x 22 x 30 cm hmotnost krytu 4,1 kg |
Koupit v e-shopu | |
Škubací válec malý Dominion DITRU06 s hřídelí, 15 prsty pro škubačku drůbeže na vrtačkuŠkubací válec malý Dominion DIT RU06 s hřídelí a 15 prsty pro škubačku drůbeže na vrtačku vhodné pro křepelky, holuby, drozdy - válec z nerezové oceli o průměru 60 mm s 15 škubacími prsty z měkké gumy. Upevňuje se na klasickou vrtačku nebo akušroubovák. Celková velikost škubacího válce 14 x 15 cm Délka prstů 50 mm (nad válcem 42 mm) Hmotnost 0,4 kg Drůbež se spaří ve vodě o teplotě 60-70°C, aby se peří dalo lehce oškubat. Optimální rychlost vrtačky nebo akušroubováku je 350-400 otáček za minutu. Videa se škubačkou na vrtačku:škubací váleček do vrtačky |
Koupit v e-shopu | |
Škubací válec velký Dominion DITRU08 s hřídelí, 15 prsty pro škubačku drůbeže na vrtačkuŠkubací válec velký Dominion DIT RU08 s hřídelí a 15 prsty pro škubačku drůbeže na vrtačku vhodné pro slepice, husy, kachny, krůty - válec z nerezové oceli o průměru 80 mm s 15 škubacími prsty z měkké gumy DIT ONE 65S. Upevňuje se na klasickou vrtačku nebo akušroubovák. Celková velikost škubacího válce 26 x 25 cm Délka prstů 98 mm (nad válcem 87 mm) Hmotnost 1,1 kg Drůbež se spaří ve vodě o teplotě 60-70°C, aby se peří dalo lehce oškubat. Optimální rychlost vrtačky nebo akušroubováku je 350-400 otáček za minutu. Videa se škubačkou na vrtačku: škubací váleček do vrtačky |
Koupit v e-shopu | |
Škubačka drůbeže na vrtačku Dominion DIT CR RU + DIT RU08 bez stojanu a vrtačkyŠkubačka drůbeže na vrtačku Dominion DIT CR RU + DIT RU08 bez stojanu a vrtačky - domácí vrtačková škubačka peří se skládá z masivního plechového krytu s velkým válcem DIT RU08 pro slepice, kuřata, kachny, husy a krůty, je možné dokoupit malý válec DIT RU06 na křepelky a holuby. Kryt výrazně omezuje rozlétání peří během škubání. Uzamykací systém pro vrtačku je uzpůsoben pro všechny běžné vrtačky na trhu. Upevňuje se na klasickou vrtačku nebo akušroubovák, které nejsou součástí dodávky. rozměry krytu škubačky 42 x 22 X 30 cm rozměry válce škubačky 26 x 25 cm hmotnost škubačky 5,2 kg Drůbež se spaří ve vodě o teplotě 60-70°C, aby se peří dalo lehce oškubat. Optimální rychlost vrtačky nebo akušroubováku je 350-400 otáček za minutu. Videa se škubačkou na vrtačku: |
Koupit v e-shopu | |
Škubačka drůbeže na vrtačku Dominion DIT SP RU08 bez vrtačkyŠkubačka drůbeže na vrtačku Dominion DIT SP RU08 bez vrtačky - domácí vrtačková škubačka peří se skládá z masivního plechového krytu upevněného na stojan DIT AST s možností nastavení výšky. Standardně se dodává s velkým válcem DIT RU08 pro slepice, kuřata, kachny, husy a krůty, je možné dokoupit malý válec DIT RU06 na křepelky a holuby. Kryt výrazně omezuje rozlétání peří během škubání. Uzamykací systém pro vrtačku je uzpůsoben pro všechny běžné vrtačky na trhu. Upevňuje se na klasickou vrtačku nebo akušroubovák, které nejsou součástí dodávky. rozměry škubačky 55 x 50 x 150 cm hmotnost škubačky 10 kg vrtačka není součástí balení! Drůbež se spaří ve vodě o teplotě 60-70°C, aby se peří dalo lehce oškubat. Optimální rychlost vrtačky nebo akušroubováku je 350-400 otáček za minutu. Videa se škubačkou na vrtačku: |
Koupit v e-shopu |
Ruční škubačky drůbeže:
Ruční škubačka drůbeže Dominion DIT55 GREEN na kliku bubnová se 106 prstyRuční škubačka drůbeže Dominion DIT55 GREEN na kliku bubnová se 106 prsty - škubačka peří určená pro holuby, křepelky, kuřata, perličky, slepice a kachny buď 1 nebo několik kusů v závislosti na jejich hmotnosti a velikosti. Italské škubačky jsou postaveny s důrazem na bezpečnost, spolehlivost, mechanickou kvalitu a rychlost škubání. nerezový buben z nerezové oceli AISI 304 SB se 106 prsty z měkké gumy 2 různých typů DIT ONE 65S a DIT ONE 65T rozměry škubačky 54 x 54 x 113 až 123 cm (výškově nastavitelná) hmotnost škubačky 42,5 kg rychlost škubání 80 až 200 ks drůbeže za hodinu 1 várku drůbeže oškubete za 10 až 20 sekund počet škubaných kusů najdnou závisí na jejich hmotnosti a velikosti Drůbež se spaří ve vodě o teplotě 60-70°C, aby se peří dalo lehce oškubat. Drůbež vložíte do středu bubnu, pustíte přívod vody, zatočíte klikou a oškubete ji za 10 až 20 sekund. U velkých zvířat je třeba odstranit nohy pro snadnější škubání. Manipulace se strojem je čistě mechanická, proto ho lze použít na libovolném místě bez elektrického proudu. Ilustrační video s ruční škubačkou drůbeže: |
Koupit v e-shopu |
Škubačky drůbeže s válcem:
Škubačka drůbeže Piumina na křepelky na škubání peří do 40 ks drůbeže za hodinu 36 prstůŠkubačka drůbeže Piumina na křepelky na škubání peří do 40 ks drůbeže za hodinu 36 prstů - 230 V, 50 Hz. Nerezová levná elektrická škubačka na drůbež vhodná zejména na škubání křepelek a podobné drůbeže do hmotnosti 3 kg, peří se rychle a účinně oškubává z křepelek otáčivým pohybem válce se škubacími prsty. Rozměry 600 x 770 x 760 mm. Určeno pro takzvané mokré škubání peří. Škubačka dokáže oškubat 30-40 ks drůbeže za hodinu. Jenofázový motor o výkonu 0,25 kW. Hmotnost stroje 19 kg. Válec z litého hliníku s 30 škubacími prsty. Speciální možnost - lze dokoupit klasický škubací válec s 24 nebo 30 prsty na škubání ostatní drůbeže. Princip mokré škubačky je založen na odstraňování opařeného peří za pomocí gumových prstů na rotačním válci. Obdoby těchto strojů se používá i ve velkých provozech, rychlost škubání je 1-2 min/ks. Inovovaná škubačka má nastavitelné nožičky, bezpečnostní vypínač a knoflíky na snadné uchycení volitelného příslušenství škubačky. Zabalená škubačka na drůbež má hmotnost 19 kg. domácí škubačka drůbeže stroj na škubání kuřat |
Koupit v e-shopu | |
Škubačka drůbeže Piumina Standard na škubání peří do 40 ks drůbeže za hodinu 24 prstůŠkubačka drůbeže Piumina Standard na škubání peří do 40 ks drůbeže za hodinu 24 prstů - 230 V, 50 Hz. Nerezová levná elektrická škubačka na drůbež vhodná zejména na kuřata, brojlery, nosnice a podobnou drůbež do hmotnosti 3 kg, peří se rychle a účinně oškubává z kuřat otáčivým pohybem válce se škubacími prsty. Rozměry 600 x 770 x 760 mm. Určeno pro takzvané mokré škubání peří. Škubačka dokáže oškubat 30-40 ks drůbeže za hodinu. Jenofázový motor o výkonu 0,25 kW. Hmotnost stroje 19 kg. Válec z litého hliníku s 24 škubacími prsty. Speciální možnost - lze dokoupit speciální škubací válec s 36 menšími prsty na škubání křepelek nebo válec Super s 30 prsty. Princip mokré škubačky je založen na odstraňování opařeného peří za pomocí gumových prstů na rotačním válci. Obdoby těchto strojů se používá i ve velkých provozech, rychlost škubání je 1-2 min/ks. Inovovaná škubačka má nastavitelné nožičky, bezpečnostní vypínač a knoflíky na snadné uchycení volitelného příslušenství škubačky. Zabalená škubačka na drůbež má hmotnost 19 kg. domácí škubačka drůbeže stroj na škubání kuřat |
Koupit v e-shopu | |
Škubačka drůbeže Piumina Super na škubání peří do 40 ks drůbeže za hodinu 30 prstůŠkubačka drůbeže Piumina Super na škubání peří do 40 ks drůbeže za hodinu 30 prstů - 230 V, 50 Hz. Nerezová levná elektrická škubačka na drůbež vhodná zejména na kuřata, brojlery, nosnice a podobnou drůbež do hmotnosti 3 kg, peří se rychle a účinně oškubává z kuřat otáčivým pohybem válce se škubacími prsty. Rozměry 600 x 770 x 760 mm. Určeno pro takzvané mokré škubání peří. Škubačka dokáže oškubat 30-40 ks drůbeže za hodinu. Jenofázový motor o výkonu 0,25 kW. Hmotnost stroje 19 kg. Válec z litého hliníku s 30 škubacími prsty. Speciální možnost - lze dokoupit speciální škubací válec s 36 menšími prsty na škubání křepelek nebo standardní válec s 24 prsty. Princip mokré škubačky je založen na odstraňování opařeného peří za pomocí gumových prstů na rotačním válci. Obdoby těchto strojů se používá i ve velkých provozech, rychlost škubání je 1-2 min/ks. Inovovaná škubačka má nastavitelné nožičky, bezpečnostní vypínač a knoflíky na snadné uchycení volitelného příslušenství škubačky. Zabalená škubačka na drůbež má hmotnost 19 kg. domácí škubačka drůbeže stroj na škubání kuřat |
Koupit v e-shopu | |
Škubačka na drůbež Piumona na škubání peří do 80 ks drůbeže za hodinu 54 prstůŠkubačka na drůbež Piumona na škubání peří do 80 ks drůbeže za hodinu 54 prstů - 230 V, 50 Hz, elektrická nerezová škubačka drůbeže vhodná zejména na kuřata, perličky, brojlery, nosnice a podobnou drůbež do hmotnosti 3 kg, peří se rychle a účinně oškubává z drůbeže otáčivým pohybem válce se škubacími prsty. Rozměry 600 x 500 x 1100 mm. Určeno pro takzvané mokré škubání peří. Škubačka dokáže oškubat 50-80 ks drůbeže za hodinu. Jednofázový motor o výkonu 0,25 kW. Hmotnost stroje 33,5 kg. Válec z litého hliníku s 54 škubacími prsty. Princip mokré škubačky je založen na odstraňování opařeného peří za pomocí gumových prstů na rotačním válci. Obdoby těchto strojů se používá i ve velkých provozech, rychlost škubání je 1-2 min/ks. Zabalená škubačka na drůbež má hmotnost 35 kg. stroj na škubání kuřat |
Koupit v e-shopu |
Bubnové škubačky drůbeže:
Elektrická profi škubačka drůbeže Cylindra bubnová se 144 prstyElektrická profi škubačka drůbeže Cylindra bubnová se 144 prsty - škubačka peří určená pro kuřata, krůty, perličky, slepice, husy a kachny buď 1 nebo několik kusů v závislosti na jejich hmotnosti a velikosti do celkové hmotnosti 6 kg. Škubací stroj Cylindra je robustní, efektivní a snadno se čistící stroj. Italské škubačky jsou postaveny s důrazem na bezpečnost, spolehlivost, mechanickou kvalitu a rychlost škubání. Hmotnost: 58 kg Rozměry: 714 x 750 x 971 mm Kapacita: asi 30 sekund. pro škubání 3-4 kuřat o hmotnosti 1,5 kg najednou Pozinkovaný ocelový rám Nerez Napětí: 220 V - 50 Hz, jednofázové 0,75 kW elektrický motor Spotřeba energie: 4A Nerezový buben a otočná horní část z nerezové oceli AISI 304, na kterou je aplikováno 72 prstů a pevné dno s dalšími 72 prsty Vyjímatelný válec pro rychlé a důkladné čištění a pro usnadnění výměny prstů Polykarbonátový ochranné víko Drůbež se spaří ve vodě o teplotě 60-70°C, aby se peří dalo lehce oškubat. Drůbež vložíte do středu bubnu, pustíte přívod vody, zavřete bezpečnostní víko, stisknete tlačítko a oškubete ji za 30 sekund, zastavíte škubačku, otevřete víko a vyndáte oškubanou drůbež. Vodní přípojka s kohoutkem - přípojka pro přívod vody (doporučuje se používathorkou vodu), která se používá k vytlačení peří ze škubačky. Pryžové prsty nejvyšší kvality, které umožňují rychlé škubání bez poškození kůže zvířete. Stejné prsty mohou škubat různé druhy drůbeže. Ochrana hrdla výtoku z peří - používá se k zabránění zasunutí ruky do otvoru, odkud vychází peří. Tlačítko startu škubačky se snadným vypnutím. Kontrolka signalizuje, že je přístroj pod proudem. Průhledné víko umožňuje ovládat škubání a mít ho vždy pod kontrolou. Přepínač spustí stroj, až když je víko uzavřeno. Zcela a snadno vyjímatelný válec, umožňuje vyčistit všechny zbytky peří a usnadňuje výměnu opotřebovaných prstů. |
Koupit v e-shopu | |
Škubačka drůbeže bubnová BEEKETAL BRM 1600 na kuřata, kachny 142 prstůŠkubačka drůbeže bubnová BEEKETAL BRM 1600 na kuřata, kachny 142 prstů - antikorová (nerezová) rotační karuselová škubačka na opařenou drůbež. Bubnový škubač peří se využívá především na slepice, kachny a větší drůbež. Bubnová škubačka má elektrický pohon bubnu, který je osazen 142 škubacími gumovými prsty o kapacitě cca 9 kg drůbeže. Technické údaje: Množství škubaných kusů najednou 2-3 Množství oškubaných kusů za hodinu až 150 Doba škubání cca 30 sekund Příkon 1500 W Průměr bubnu cca 550 mm Rozměry 620 * 620 * 1070 mm Počet prstů 142 Připojení 230V/50Hz Tento druh zboží není možné zaslat jako standardní balík. Škubačku drůbeže lze zaslat pouze jako nadrozměrná zásilka vzhledem k jeho velkým rozměrům a váze. stroj na škubání kuřat Video většího typu škubačky drůbeže BRM1800 |
Koupit v e-shopu | |
Škubačka drůbeže bubnová BEEKETAL BRM 1800 na kuřata, kachny, husy, krůty 157 prstůŠkubačka drůbeže bubnová BEEKETAL BRM 1800 na kuřata, kachny, husy 157 prstů - antikorová (nerezová) rotační karuselová škubačka na opařenou drůbež. Bubnový škubač peří se využívá především na husy, kachny a větší drůbež. Bubnová škubačka má elektrický pohon bubnu, který je osazen 157 škubacími gumovými prsty o kapacitě cca 13 kg drůbeže. Technické údaje: Množství škubaných kusů najednou 2-7 Množství oškubaných kusů za hodinu až 250 Doba škubání cca 1 minuta Příkon 1500 W Průměr bubnu cca 600 mm Rozměry 680 * 650 * 1250 mm Počet prstů 157 Připojení 230V/50Hz Tento druh zboží není možné zaslat jako standardní balík. Škubačku drůbeže lze zaslat pouze jako nadrozměrná zásilka vzhledem k jeho velkým rozměrům a váze. |
Koupit v e-shopu |
Kotle na paření drůbeže:
Elektrický pařící kotel BEEKETAL GBA 120 l na paření drůbežeElektrický pařící kotel BEEKETAL GBA 120 l na paření drůbeže - nerez kotel pařák na drůbež má velký objem s kapacitou cca 120 l, kostra, víko a vložka jsou vyrobeny z nerezové oceli. Ideální pro zemědělství, hobby chovatele, myslivce, atd. Nastavitelná teplota, velký vyndavací koš o průměru 43,5 cm. Vypouštěcí kohout, ochrana proti vodě, jednoduché ovládání teploty, která se dá nastavit pro každý typ drůbeže jinak. Technická data: Kapacita: 120 l Připojení: 230 V - 50 Hz Napájení: 3500 W Rozměry koše DxŠxV: 425 x 435 x 505 mm Rozměry přístroje DxŠxV: 500 x 500 x 630 mm Hmotnost: cca 27,5 kg netto Jak pařit drůbež: Obecně platí, že drůbež co nejdříve po zabití a vykrvení chytneme za nohy (pařáty), nakrátko ponoříme do studené vody a následně spařujeme ve vodě o teplotě cca 60-70°C a to po dobu cca 2-3 minut. Nejlépe po celou dobu drůbeží ve vodě pohybujeme, aby se spařila rovnoměrně a nezůstala nám suchá a nespařená místa například po zplihlými křídly a podobně. Poznámka k teplotám: Hrabavá drůbež se běžně spařuje na 62°C, vodní na 72°C. Na mladší kusy raději použít o trochu nižší teplotu, na starší o trochu vyšší (+/- 1-5°C, je nutno ozkoušet praxí). U pařících kotlů lze teplotu vody nastavit přesně. Nicméně většina lidí teploty vody nastavuje odhadem. Do kýble s chladnější vodou přiléváme vroucí vodu tak dlouho, dokud v kýbli udržíme ruku. Ve chvíli, kdy začne voda příliš pálit, dosáhli jsme optimální teploty na spařování drůbeže. Při použití této orientační metody dbejte na bezpečnost a předcházejte riziku opaření a vzniku popálenin!! Pokud používáme na spaření různé zavařovací hrnce, speciální spařovačky či jiné pomůcky, je nejlepší se držet co nejblíže doporučovaných teplot. Při příliš nízké teplotě drůbež nepůjde dobře oškubat, při příliš vysoké se naopak potrhá kůže a drůbež častečně znehodnotíte. Škubání na mokro ve škubačce probíhá tak, že drůbež spaříte dle návodu výše (60-70°C, 2-3 minuty) a drůbež pak dáte do škubačky. Kotel lze použít na ohřev vody pro zabijačky - Jak správně spařit prase a odstranit z něj štětiny: V kotli nelze spařovat prase a vařit maso!!! Vykrvené prase spaříme a zbavíme tak pokožky a štětin. Většinou paříme prase celé, oddělování kruponu se již provádí zřídka kdy. Působením horké vody se uvolní nejtenčí část kůže, a štětiny se potom snadno oddělují. Voda má být teplá kolem 60°C, při takovéto teplotě paříme prase asi 3 minuty. Nejrychlejší je paření prasete v neckách. Do prázdných necek uložíme napříč dva dlouhé řetězy, do naklopených necek nakulíme prase a položíme jej na hřbet. Prase posypeme kalafunou a jeho spodní část polijeme vodou teplou 85-90°C. Potom tahem za řetězy zvíře převrátíme, posypeme jeho horní část kalafunou a polijeme znovu horkou vodou. Pomocí řetězů prase v neckách ještě 2x-3x převrátíme. Smykem řetězů po těle potom strháváme pokožku i se štětinami. kotel na spaření drůbeže kotel na paření drůbeže zabijačkové kotle na vodu pařák kotel zabijačkový nerezový zabijačkový pařák 120 l pařák na zabijačku kotel na zabijačku kotel na zabíjení zabijačkové kotle na vodu elektrický pařák na drůbež |
Koupit v e-shopu | |
Elektrický pařící kotel BEEKETAL GBA 70 l na paření drůbežeElektrický pařící kotel BEEKETAL GBA 70 l na paření drůbeže - nerez kotel pařák na drůbež má velký objem s kapacitou cca 70 l, kostra, víko a vložka jsou vyrobeny z nerezové oceli. Ideální pro zemědělství, hobby chovatele, myslivce, atd. Nastavitelná teplota, velký vyndavací koš o průměru 29 cm. Vypouštěcí kohout, ochrana proti vodě, jednoduché ovládání teploty, která se dá nastavit pro každý typ drůbeže jinak. Technická data: Kapacita: 70 l Připojení: 230 V - 50 Hz Napájení: 1800 W Rozměry koše DxŠxV: 290 x 290 x 515 mm Rozměry přístroje DxŠxV: 350 x 450 x 640 mm Hmotnost: cca 18 kg netto Jak spařovat drůbež: Obecně platí, že drůbež co nejdříve po zabití a vykrvení chytneme za nohy (pařáty), nakrátko ponoříme do studené vody a následně spařujeme ve vodě o teplotě cca 60-70°C a to po dobu cca 2-3 minut. Nejlépe po celou dobu drůbeží ve vodě pohybujeme, aby se spařila rovnoměrně a nezůstala nám suchá a nespařená místa například po zplihlými křídly a podobně. Poznámka k teplotám: Hrabavá drůbež se běžně spařuje na 62°C, vodní na 72°C. Na mladší kusy raději použít o trochu nižší teplotu, na starší o trochu vyšší (+/- 1-5°C, je nutno ozkoušet praxí). U pařících kotlů lze teplotu vody nastavit přesně. Nicméně většina lidí teploty vody nastavuje odhadem. Do kýble s chladnější vodou přiléváme vroucí vodu tak dlouho, dokud v kýbli udržíme ruku. Ve chvíli, kdy začne voda příliš pálit, dosáhli jsme optimální teploty na spařování drůbeže. Při použití této orientační metody dbejte na bezpečnost a předcházejte riziku opaření a vzniku popálenin!! Pokud používáme na spaření různé zavařovací hrnce, speciální spařovačky či jiné pomůcky, je nejlepší se držet co nejblíže doporučovaných teplot. Při příliš nízké teplotě drůbež nepůjde dobře oškubat, při příliš vysoké se naopak potrhá kůže a drůbež častečně znehodnotíte. Škubání na mokro ve škubačce probíhá tak, že drůbež spaříte dle návodu výše (60-70°C, 2-3 minuty) a drůbež pak dáte do škubačky. Kotel lze použít na ohřev vody pro zabijačky - Jak správně spařit prase a odstranit z něj štětiny: V kotli nelze spařovat prase a vařit maso!!! Vykrvené prase spaříme a zbavíme tak pokožky a štětin. Většinou paříme prase celé, oddělování kruponu se již provádí zřídka kdy. Působením horké vody se uvolní nejtenčí část kůže, a štětiny se potom snadno oddělují. Voda má být teplá kolem 60°C, při takovéto teplotě paříme prase asi 3 minuty. Nejrychlejší je paření prasete v neckách. Do prázdných necek uložíme napříč dva dlouhé řetězy, do naklopených necek nakulíme prase a položíme jej na hřbet. Prase posypeme kalafunou a jeho spodní část polijeme vodou teplou 85-90°C. Potom tahem za řetězy zvíře převrátíme, posypeme jeho horní část kalafunou a polijeme znovu horkou vodou. Pomocí řetězů prase v neckách ještě 2x-3x převrátíme. Smykem řetězů po těle potom strháváme pokožku i se štětinami. kotel na spaření drůbeže kotel na paření drůbeže zabijačkové kotle na vodu pařák kotel zabijačkový nerezový zabijačkový pařák 120 l pařák na zabijačku kotel na zabijačku kotel na zabíjení zabijačkové kotle na vodu elektrický pařák na drůbež |
Koupit v e-shopu | |
Načechrávací hrabičky s perforovaným diskem do profi pařících kotlů na drůbež DominionNačechrávací hrabičky s perforovaným diskem do profi pařících kotlů na drůbež Dominion - používá se zejména na husy a kachny při namáčení drůbeže do pařící lázně až do dokonalého propaření peří. Hrabičky se používají k čechrání peří, aby se horká voda lépe dostala až na kůži. Perforovaný disk se používá k potápění drůbeže do horké vody. ze dřeva, plastu a nerezové oceli AISI 304 SB rozměry 16 x 16 x 30 cm hmotnost 0,5 kg Video s načechráváním peří při paření drůbeže - na videu cca od 2:00: |
Koupit v e-shopu | |
Provzdušňovací kruh nerezový do profi pařícího kotle na drůbež Dominion DITLT 80Provzdušňovací kruh nerezový do profi pařícího kotle na drůbež Dominion DITLT 80 - používá se zejména na husy a kachny při namáčení drůbeže do pařící lázně až do dokonalého propaření peří. Na provzdušňovací kruh je zapotřebí připojit kompresor, který není součástí dodávky. trubka z nerezové oceli AISI 304 SB rychlospojka na kompresor 1/4\" Video s provzdušňováním vody na paření - na videu od cca 3:25: |
Koupit v e-shopu |
Škubací prsty pro škubačky drůbeže:
Gumový škubací prst průměr 14 mm na křepelky a holuby DIT ONE 35 do škubaček DominionGumový škubací prst na křepelky a holuby DIT ONE 35 do škubaček drůbeže Dominion - kratší gumové škubací prsty jsou vhodné pro škubačky na křepelky Spiumatrice. Trhací pryžové prsty do škubačky se připevňují na škubací válec nebo do bubnu. Špunty na škubačku mají dobrou kvalitu. Rozměry náhradního gumového prstu pro elektrickou škubačku peří drůbeže: Délka prstu: 50 mmPrůměr hlavičky prstu: 14 mmPrůměr špičky prstu: 5 mmPrůměr zářezu za hlavičkou prstu: 10 mmDélka prstu od zářezu ke špičce: 42 mm špunty do škubačky prsty do škubačky prsty na škubačku palce do škubačky náhradní prsty do škubačky drůbeže náhradní prsty ke škubačce náhradní prsty škubačky peří náhradní špunty do škubaček peří |
Koupit v e-shopu | |
Gumový škubací prst průměr 24,5 mm na křepelky do škubaček drůbeže Piumina a PiumonaGumový škubací prst na křepelky do škubaček drůbeže Piumina a Piumona original - tenčí gumové škubací prsty jsou vhodné pro většinu škubaček na drůbež. Trhací pryžové prsty do škubačky se připevňují na škubací válec. Špunty na škubačku mají dobrou kvalitu. Rozměry náhradního gumového prstu pro elektrickou škubačku peří drůbeže: Délka prstu: 90 mmPrůměr hlavičky prstu: 24,5 mmPrůměr špičky prstu: 10 mmPrůměr zářezu za hlavičkou prstu: 14 mmDélka prstu od zářezu ke špičce: 82 mm špunty do škubačky prsty do škubačky prsty na škubačku palce do škubačky náhradní prsty do škubačky drůbeže náhradní prsty ke škubačce náhradní prsty škubačky peří náhradní špunty do škubaček peří U tohoto náhradního dílu se jedná o originální náhradní díl. |
Koupit v e-shopu | |
Gumový škubací prst průměr 26 mm náhradní pro elektrickou škubačku peříGumový škubací prst náhradní pro elektrickou škubačku peří drůbeže průměr 26 mm délka 90 mm - gumové škubací prsty jsou vhodné pro většinu škubaček na drůbež. Trhací pryžové prsty do škubačky se připevňují na škubací válec. Špunty na škubačku mají dobrou kvalitu. Tvrdost škubacího prstu je vhodná pro škubání veškeré drůbeže například na kuřata, slepice, krůty, husy, kachny, křepelky. Speciálně vyvinutá pryžová směs používaná při výrobě prstů zaručuje nejlepší kvalitu a vlastnosti škubacího prstu. Gumové prsty do stroje na škubání drůbeže Rozměry náhradního gumového prstu pro elektrickou škubačku peří drůbeže: Délka prstu: 90 mmPrůměr hlavičky prstu: 26 mmPrůměr špičky prstu: 14 mmPrůměr zářezu za hlavičkou prstu: 20 mmDélka prstu od zářezu ke špičce: 78 mm špunty do škubačky prsty do škubačky prsty na škubačku palce do škubačky náhradní prsty do škubačky drůbeže náhradní prsty ke škubačce náhradní prsty škubačky peří náhradní špunty do škubaček peří |
Koupit v e-shopu | |
Gumový škubací prst průměr 28 mm DIT ONE 65S do škubaček drůbeže Dominion bodový profilGumový škubací prst na drůbež DIT ONE 65S do škubaček drůbeže Dominion bodový profil - kratší gumové škubací prsty jsou vhodné pro škubačky Spiumatrice na holuby, kuřata, kachny, krůty husy. Trhací pryžové prsty do škubačky se připevňují na škubací válec nebo do bubnu. Špunty na škubačku mají dobrou kvalitu. Rozměry náhradního gumového prstu pro elektrickou škubačku peří drůbeže: Délka prstu: 96 mmPrůměr hlavičky prstu: 28 mmPrůměr špičky prstu: 12 mmPrůměr zářezu za hlavičkou prstu: 20 mmDélka prstu od zářezu ke špičce: 87 mm špunty do škubačky prsty do škubačky prsty na škubačku palce do škubačky náhradní prsty do škubačky drůbeže náhradní prsty ke škubačce náhradní prsty škubačky peří náhradní špunty do škubaček peří |
Koupit v e-shopu | |
Gumový škubací prst průměr 28 mm DIT ONE 65T do škubaček drůbeže Dominion kroužkový profiGumový škubací prst na drůbež DIT ONE 65T do škubaček drůbeže Dominion kroužkový profi - kratší gumové škubací prsty jsou vhodné pro škubačky Spiumatrice na holuby, kuřata, kachny, krůty husy. Trhací pryžové prsty do škubačky se připevňují na škubací válec nebo do bubnu. Špunty na škubačku mají dobrou kvalitu. Rozměry náhradního gumového prstu pro elektrickou škubačku peří drůbeže: Délka prstu: 96 mmPrůměr hlavičky prstu: 28 mmPrůměr špičky prstu: 16 mmPrůměr zářezu za hlavičkou prstu: 21 mmDélka prstu od zářezu ke špičce: 87 mm špunty do škubačky prsty do škubačky prsty na škubačku palce do škubačky náhradní prsty do škubačky drůbeže náhradní prsty ke škubačce náhradní prsty škubačky peří náhradní špunty do škubaček peří |
Koupit v e-shopu | |
Gumový škubací prst průměr 33 mm na kuřata do škubaček drůbeže Piumina a Piumona originalGumový škubací prst na kuřata do škubaček drůbeže Piumina a Piumona original - gumové škubací prsty jsou vhodné pro většinu škubaček na drůbež. Trhací pryžové prsty do škubačky se připevňují na škubací válec. Špunty na škubačku mají dobrou kvalitu. Tato velikost škubacích prstů se hodí pro většinu důbeže od kuřat přes slepice, husy, kachny, krůty. Pro křepelky se používají tenčí škubací prsty. Gumové prsty do stroje na škubání drůbeže Rozměry náhradního gumového prstu pro elektrickou škubačku peří drůbeže: Délka prstu: 85 mmPrůměr hlavičky prstu: 33 mmPrůměr špičky prstu: 18 mmPrůměr zářezu za hlavičkou prstu: 20 mmDélka prstu od zářezu ke špičce: 78 mm špunty do škubačky prsty do škubačky prsty na škubačku palce do škubačky náhradní prsty do škubačky drůbeže náhradní prsty ke škubačce náhradní prsty škubačky peří náhradní špunty do škubaček peří U tohoto náhradního dílu se jedná o originální náhradní díl. |
Koupit v e-shopu | |
Náhradní škubací prst průměr 26 mm do bubnových škubaček drůbežeNáhradní škubací prst průměr 26 mm do bubnových škubaček drůbeže - nutno porovnat rozměry. Gumové škubací prsty jsou vhodné pro většinu bubnových škubaček na drůbež. Trhací pryžové prsty do škubačky se připevňují na škubací válec. Špunty na škubačku mají dobrou kvalitu. Tato velikost škubacích prstů se hodí pro většinu drůbeže od kuřat přes slepice, husy, kachny, krůty. Pro křepelky se používají tenčí škubací prsty. Rozměry náhradního gumového prstu pro elektrickou škubačku peří drůbeže: Délka prstu: 93 mmPrůměr hlavičky prstu: 26 mmPrůměr špičky prstu: 15 mmPrůměr zářezu za hlavičkou prstu: 20 mmDélka prstu od zářezu ke špičce: 84 mm gumové prsty do stroje na škubání drůbeže špunty do škubačky prsty do škubačky prsty na škubačku palce do škubačky náhradní prsty do škubačky drůbeže náhradní prsty ke škubačce náhradní prsty škubačky peří náhradní špunty do škubaček peří |
Koupit v e-shopu | |
Náhradní škubací prst průměr 32 mm krátký do spodní části bubnových škubaček drůbežeNáhradní škubací prst průměr 32 mm krátký do spodní části bubnových škubaček drůbeže BEEKETAL BRM 1600, 1800, 2250 - nutno porovnat rozměry. Gumové škubací prsty jsou vhodné pro většinu bubnových škubaček na drůbež. Krátké trhací pryžové prsty do škubačky se připevňují na spodní část bubnových škubaček. Tato velikost škubacích prstů se hodí pro většinu drůbeže od kuřat přes slepice, husy, kachny, krůty. Rozměry náhradního gumového prstu pro elektrickou škubačku peří drůbeže: Délka prstu: 37 mmPrůměr hlavičky prstu: 32 mmPrůměr špičky prstu: 17 mmPrůměr zářezu za hlavičkou prstu: 26 mmDélka prstu od zářezu ke špičce: 26 mm gumové prsty do stroje na škubání drůbeže špunty do škubačky prsty do škubačky prsty na škubačku palce do škubačky náhradní prsty do škubačky drůbeže náhradní prsty ke škubačce náhradní prsty škubačky peří náhradní špunty do škubaček peří |
Koupit v e-shopu | |
Náhradní škubací prst průměr 35 mm do bubnové škubačky BEEKETAL BRM 1600, 1800, 2250Náhradní škubací prst průměr 35 mm do bubnové škubačky drůbeže BEEKETAL BRM 1600,1800, 2250 - gumové škubací prsty jsou vhodné pro většinu bubnových škubaček na drůbež. Trhací pryžové prsty do škubačky se připevňují na škubací válec. Špunty na škubačku mají dobrou kvalitu. Tato velikost škubacích prstů se hodí pro většinu drůbeže od kuřat přes slepice, husy, kachny, krůty. Pro křepelky se používají tenčí škubací prsty. Rozměry náhradního gumového prstu pro elektrickou škubačku peří drůbeže: Délka prstu: 98 mmPrůměr hlavičky prstu: 35 mmPrůměr špičky prstu: 18 mmPrůměr zářezu za hlavičkou prstu: 26,5 mmDélka prstu od zářezu ke špičce: 85 mm gumové prsty do stroje na škubání drůbeže špunty do škubačky prsty do škubačky prsty na škubačku palce do škubačky náhradní prsty do škubačky drůbeže náhradní prsty ke škubačce náhradní prsty škubačky peří náhradní špunty do škubaček peří |
Koupit v e-shopu |
Vosk na škubání peří:
Kalafuna na prasata, škubací vosk na drůbež, smola na štětiny a peří 0,5 kgSmůla na spařování štětin a peří 0,5 kg mleté smůly na prase a vodní drůbež - drcená kalafuna na odstraňování štětin a peří. Smola na prase, pařící škubací vosk na paření peří vodní drůbeže a škubání a na zabijačku na paření prasat, spařování štětin prasete. Čistý přírodní produkt bez cizích příměsí. Smůla Bruh Pech jemně mletá na spařování peří se používá především pro vodní drůbež. Vodní drůbež nejprve namočte do studené vody, pořádně ji tam properte, aby se voda dostala skrz mastné peří, pak prosypte smolou, asi 1 hrst na kachnu a 2 hrsti na husu, pak spařte stejně jako slepice. Smolou prosypte pořádně hlavně krk a křídla zespod i z vrchu, tam se drůbež škube nejhůř. Ve vařící vodě se smůla roztaví a jakmile pták zchladne a smůla ztuhne, slepí posypané peří do jednoho kusu a většina peří se tak stáhne najednou. kalafuna na prase smola na prase smola na paření prasat kalafuna na paření prasete kalafuna zabijačka zabijačková kalafuna pařící vosk škubací vosk na drůbež smůla pro řezníky |
Koupit v e-shopu | |
Kalafuna na řemeny, kalafuna na prasata, škubací vosk na škubání peří SCHELE 450 gKalafuna na řemeny i na prasata a škubání peří SCHELE 450 g - směs přírodních pryskyřic a přísad s teplotou tání 71-75°C. Používá se na odstraňování peří a stětin u drůbeže a jatečných prasat, ale také ke zlepšení přilnavosti klínových řemenů. Jak používat kalafunu SCHELE jako smůlu na štětiny prasat a škubací vosk na drůbež? Poražené prase polijte teplou vodou. Posypte kalafunou. Poté znovu rovnoměrně zalijte tentokrát horkou vodou (nad 70°C). Štětiny odstraňte rukou, řetězem nebo řeznickým zvonkem. Kalafuna jako škubací vosk se používá především na vodní drůbež. Vodní drůbež nejprve namočte do studené vody, pořádně ji tam properte, aby se voda dostala skrz mastné peří, pak prosypte kalafunou, asi 1 hrst na kachnu a 2 hrsti na husu, pak spařte v horké vodě nad 70°C. Skladování kalafuny: Kalafunu skladujte na chladném a suchém místě. kalafuna na prasata škubací vosk |
Koupit v e-shopu | |
Škubací vosk na peří pro dočištění drůbeže po škubaní peří HB 15 kg - 3 plátyŠkubací vosk na peří pro dočištění drůbeže po škubaní peří HB 15kg - 3 pláty - vosk na škubání drůbeže je vhodný pro dočištění škubaných slepic, hus, kachnen a další drůbeže. Škubací vosk snadno a rychle odstraní zbytky peří tak, aby škubaná drůbež byla absolutně čistá. Škubací vosk je třeba rozehřát ve vodě na 54-57°C, drůbež do něj ponořit, ihned zchladit ve studené vodě a poté již vosk se zbytky peří jednoduše oloupat z těla drůbeže. Vosk je možné po ohřátí a přefiltrování opakovaně používat. Příprava škubacího vosku Vosk je dodáván v plátech po cca 5kg. Na běžné škubání doporučujeme použít cca 15 kg. Škubací vosk je nutné nejprve rozehřát ve vodní lázni (v poměru 25% vosku a 75% vody) na 54-57°C nejlépe v termostatickém hrnci, který bude udržovat stálou teplotu. Rozehřátý vosk se nesmí vařit - var neumožňuje rovnoměrné pokrytí drůbeže voskem. Zároveň si připravte druhou nádobu se studenou vodou. Škubací vosk se využívá pouze k dočištění, proto je nutné z drůbeže nejprve odstranit 50-85% peří. Drůbež můžete oškubat ručně nebo využít škubačku na drůbež. Aplikace Samostatné dočištění probíhá tak, že předškubanou drůbež ponoříte na několik sekund do rozpuštěného vosku, vytáhnete, necháte lehce okapat, aby stekl přebytečný vosk a ihned schladíte v nádobě se studenou vodou, aby vosk na drůbeži zatvrdnul. Toto opakujete podle potřeby, a poté vosk se zbytky peří jednoduše oloupete z těla drůbeže. Ideální tloušťka voskové vrstvy by měla být cca 2-3 mm. Po použití můžete vosk znovu zahřát a přefiltrovat přes síto, abyste jej mohli znovu používat. Pozor, vosk velmi rychle tuhne, a proto tento proces musíte provádět rychle. Při práci s voskem jsou nutné ochranné pomůcky - brýle, gumové rukavice a zástěra! Rozměr: 50 x 30 x 15 cm |
Koupit v e-shopu | |
Škubací vosk na peří pro dočištění drůbeže po škubaní peří HB 25 kg - 5 plátůŠkubací vosk na peří pro dočištění drůbeže po škubaní peří HB 25kg - 5 plátů - vosk na škubání drůbeže je vhodný pro dočištění škubaných slepic, hus, kachnen a další drůbeže. Škubací vosk snadno a rychle odstraní zbytky peří tak, aby škubaná drůbež byla absolutně čistá. Škubací vosk je třeba rozehřát ve vodě na 54-57°C, drůbež do něj ponořit, ihned zchladit ve studené vodě a poté již vosk se zbytky peří jednoduše oloupat z těla drůbeže. Vosk je možné po ohřátí a přefiltrování opakovaně používat. Příprava škubacího vosku Vosk je dodáván v plátech po cca 5kg. Na běžné škubání doporučujeme použít cca 15 kg. Škubací vosk je nutné nejprve rozehřát ve vodní lázni (v poměru 25% vosku a 75% vody) na 54-57°C nejlépe v termostatickém hrnci, který bude udržovat stálou teplotu. Rozehřátý vosk se nesmí vařit - var neumožňuje rovnoměrné pokrytí drůbeže voskem. Zároveň si připravte druhou nádobu se studenou vodou. Škubací vosk se využívá pouze k dočištění, proto je nutné z drůbeže nejprve odstranit 50-85% peří. Drůbež můžete oškubat ručně nebo využít škubačku na drůbež. Aplikace Samostatné dočištění probíhá tak, že předškubanou drůbež ponoříte na několik sekund do rozpuštěného vosku, vytáhnete, necháte lehce okapat, aby stekl přebytečný vosk a ihned schladíte v nádobě se studenou vodou, aby vosk na drůbeži zatvrdnul. Toto opakujete podle potřeby, a poté vosk se zbytky peří jednoduše oloupete z těla drůbeže. Ideální tloušťka voskové vrstvy by měla být cca 2-3 mm. Po použití můžete vosk znovu zahřát a přefiltrovat přes síto, abyste jej mohli znovu používat. Pozor, vosk velmi rychle tuhne, a proto tento proces musíte provádět rychle. Při práci s voskem jsou nutné ochranné pomůcky - brýle, gumové rukavice a zástěra! Rozměr: 50 x 30 x 25 cm |
Koupit v e-shopu | |
Škubací vosk na peří pro dočištění drůbeže po škubaní peří HB 5 kg - 1 plátŠkubací vosk na peří pro dočištění drůbeže po škubaní peří HB 5kg - 1 plát - vosk na škubání drůbeže je vhodný pro dočištění škubaných slepic, hus, kachnen a další drůbeže. Škubací vosk snadno a rychle odstraní zbytky peří tak, aby škubaná drůbež byla absolutně čistá. Škubací vosk je třeba rozehřát ve vodě na 54-57°C, drůbež do něj ponořit, ihned zchladit ve studené vodě a poté již vosk se zbytky peří jednoduše oloupat z těla drůbeže. Vosk je možné po ohřátí a přefiltrování opakovaně používat. Příprava škubacího vosku Vosk je dodáván v plátech po cca 5kg. Na běžné škubání doporučujeme použít cca 15 kg. Škubací vosk je nutné nejprve rozehřát ve vodní lázni (v poměru 25% vosku a 75% vody) na 54-57°C nejlépe v termostatickém hrnci, který bude udržovat stálou teplotu. Rozehřátý vosk se nesmí vařit - var neumožňuje rovnoměrné pokrytí drůbeže voskem. Zároveň si připravte druhou nádobu se studenou vodou. Škubací vosk se využívá pouze k dočištění, proto je nutné z drůbeže nejprve odstranit 50-85% peří. Drůbež můžete oškubat ručně nebo využít škubačku na drůbež. Aplikace Samostatné dočištění probíhá tak, že předškubanou drůbež ponoříte na několik sekund do rozpuštěného vosku, vytáhnete, necháte lehce okapat, aby stekl přebytečný vosk a ihned schladíte v nádobě se studenou vodou, aby vosk na drůbeži zatvrdnul. Toto opakujete podle potřeby, a poté vosk se zbytky peří jednoduše oloupete z těla drůbeže. Ideální tloušťka voskové vrstvy by měla být cca 2-3 mm. Po použití můžete vosk znovu zahřát a přefiltrovat přes síto, abyste jej mohli znovu používat. Pozor, vosk velmi rychle tuhne, a proto tento proces musíte provádět rychle. Při práci s voskem jsou nutné ochranné pomůcky - brýle, gumové rukavice a zástěra! Rozměr: 50 x 30 x 5 cm |
Koupit v e-shopu |