Sortiment

El. ohradníky, pastva

Stroje a náhradní díly

  • Hakki Pilke štípací automaty na dřevo
  • TracLift čelní nakladače
  • McHale lisy, baličky píce
  • Quicke čelní nakladače
  • Kongskilde dopravníky, čističky obilí
  • Zemědělská technika
  • Náhradní díly
  • Zpracování mléka a masa

    Recept na výrobu sýra Ricotta

    Recept na výrobu sýra Ricotta

    Recept na výrobu sýra Ricotta

    Recept na výrobu sýra Ricotta aneb jak vyrobit Ricottu.
    Ricotta patří mezi tradiční italské sýry, Ricotta se nevyrábí z mléka, ale ze syrovátky, která zbyde po výrobě sýra nebo tvarohu.

    Recept na výrobu sýra Ricotty

    • syrovátku zahřejeme na cca 90 °C po dobu cca 5 minut
    • do syrovátky nalijeme 15 ml jablečného octa na 1 l syrovátky, ale můžeme použít i kyselinu citrónovou nebo speciální srážedlo na Ricottu a dobře zamícháme
    • přikryjeme hrnec a syrovátku zahříváme po dobu 5-10 minut, dokud se syrovátka nesrazí
    • sraženou syrovátku sebereme, vložíme do plachetky nebo do odkapávací formičky, kde bude chvíli odkapávat
    • poté sraženou syrovátku cca 5 hodin lehce lisujte
    • pokud by se nám stalo, že se Ricotta nechce vysrážet, můžeme přistoupit k většímu záhřevu, až nad 95 °C

    Video s receptem na výrobu Ricotty:

    V našem eshopu zemědělské potřeby můžete samozřejmě koupit jak paster, který vidíte na videu, tak sýrařské plachty, odkapávací nebo lisovací formičky, míchačku sýřeniny a mnoho dalších věcí.