fbpx
Sortiment

El. ohradníky, pastva

Stroje a náhradní díly

  • Hakki Pilke štípací automaty na dřevo
  • Lesní vyvážečky dřeva za traktor Multiforest
  • Přepravník zvířat Western Fabrications
  • SCHULTE mulčovače, sběrače a shrnovače kamenů
  • Stroje pro zpracování půdy Opall-Agri
  • TracLift čelní nakladače
  • McHale lisy, baličky píce
  • Quicke čelní nakladače
  • Kongskilde dopravníky, čističky obilí
  • Zemědělská technika
  • Náhradní díly
  • Zpracování mléka a masa

    Zrání vepřového masa

    Zrání vepřového masa

    Slyšeli jste někdy o zrání vepřového masa nebo o jeho staření? Tak schválně, jak dlouho necháváte vepřové maso zrát po zabijačce? Řekl bych, že maximálně 3 dny a pak s ním hned šup do mrazáku. Ale ono vepřové maso potřebuje zrát alespoň 5-7 dnů! Vždyť se nám zkazí, budete namítat! Ale na zrání vepřového masa je docela jednoduchý fígl. Ale než Vám ten fígl prozradím, řekněme si něco o tom, jaké procesy v mase probíhají po zabijačce.

    Jaké procesy probíhají ve vepřovém mase po zabijačce a jak maso zraje?

    Vepřové maso hned po zabijačce je ještě nějakou dobu teplé. Potom se během dalších dnů začínají svalová vlákna stahovat a maso získává posmrtnou ztuhlost. A když do dáte do mrazáku, nic jiného se s ním nestane, i po rozmrazení budete mít maso tvrdé jako podešev. Když ho tedy dáte na pánev, bude tvrdé jako bota, a je tedy v těchto dnech naprosto nevhodné pro konzumaci. U prasat dochází k rigoru mortis (posmrtné ztuhlosti) do 6-ti hodin po porážce. Teprve od 3. dne se ztuhlost vepřového masa začíná uvolňovat a maso je optimálně zralé kolem 5.-7. dne, kdy se mu vrací všechny kulinární, senzorické i technologické vlastnosti a vepřové maso tedy je měkké a šťavnaté. Hovězí maso zraje ještě mnohem déle 10-14 dní, kuřecí maso naopak jenom 1-2 dny a ryby dokonce pouze několik hodin.

    Způsoby zrání vepřového masa

    Na jatkách se nechávají zrát zavěšené půlky vepřového masa. Ovšem prostředí na jatkách těžko docílíte doma. Můžete toho docílit i tím, že maso vložíte do lednice, ale těžko budete mít vše tak dezinfikované, abyste zabránili vstupu choroboplodných zárodků, a aby Vám maso nezačalo hnít. Tomu můžete sice zabránit tím, že maso zabalíte do bavlněných látek, které ještě můžete dát do solného roztoku, ale ani to Vám příliš nepomůže.

    Mnohem jednodušší je zrání vepřového masa ve vakuu

    Po naporcování vepřového masa maso hned zavakuujte a dejte ho na 5-7 dní do lednice zrát při teplotě 0-2°C. Pro zrání vepřového masa je dobré používat kvalitní vakuovačky, jako jsou třeba vakuovačky HORECA od firmy Lavezzini, které najdete v naší nabídce, ať už se jedná o hobby vakuovačky pro domácí použití, vakuovačky s externím sáním nebo profesionální komorové vakuovačky.

    Vakuová svářečka HORECA FAST 45, vakuová balička externí sání, vakuovačka potravin

    Vakuová svářečka HORECA FAST 45, vakuová balička externí sání, vakuovačka potravin

    Vakuová svářečka HORECA FAST 45, vakuová balička externí sání, vakuovačka potravin - poloautomatický analogový vakuový balicí stroj z nerezové oceli. První krok do profesionálního sektoru obalů potravin. Nejvhodnější vakuovačka na potraviny pro malé obchody a maloobchodníky.

    Vakuovačka může pracovat dvěma různými způsoby: vakuové balení výrobků uvnitř ve vroubkovaných sáčcích nebo v externích nádobách.

    • rozměry přístroje: 470 x 260 x 130 mm
    • svářecí lišta: 450 mm
    • hmotnost: 10 kg
    • napětí: 230 V-50 Hz
    • vakuová pumpa Q=20 LT/MIN 
    • příkon 270 W
    • tělo přístroje z nerezové oceli
    • manuální svařování
    • bez olejového čerpadla
    • externí sání
    • digitální ovládací panel s displejem = lehké programování
    • jako balicí materiál je nutno používat vroubkované vakuovací sáčky
    • konstrukce a použité materiály zaručují vysoký hygienický standard a dlouhodobou životnost
    • vhodné pro umístění na pracovním stole
    • k obsluze není třeba žádných speciálních znalosti a i nezaškolená obsluha po krátkém zacvičení zvládne obsluhu a dosáhne vynikajících výsledků

    Pozor! Tento typ vykuovačky není vhodný pro hladké vakuovací sáčky!

    Tato balička obsahuje suchou vakuovou pumpu - z toho důvodu není vhodná pro nepřetržité balení.

    Profesionální vakuovací balicí stroj je svým výkonem určen pro nejnáročnější zákazníky. Pro použití v malých provozech a pro menší zatížení.

    HORECA je produktová řada prestižního italského výrobce vakuovacích baliček LAVEZZINI s.r.l.

    Video s vakuovačkou Horeca Fast 35:

    Video s podobnou baličkou Lavezzini Small:

    balička hotových jídel
    balička pro hotová jídla
    vakuovací balička
    profesionální vakuovačka
    vakuovací přístroj na maso
    vakuovač
    kvalitní vakuovačka na potraviny nerez italská
    profi vakuování
    svářečka a vakuovačka potravin
    přístroj na vakuování jídla
    přístroj na vakuování sáčků

    Koupit v e-shopu
    Vakuová svářečka HORECA MINI FRESH, vakuová balička externí sání, vakuovačka potravin

    Vakuová svářečka HORECA MINI FRESH, vakuová balička externí sání, vakuovačka potravin

    Vakuová svářečka fólií HORECA MINI FRESH, vakuová balička externí sání, vakuovačka potravin včetně 2 vakuovacích rolek - výrobce Lavezzini, dokonalý vakuovací balící přístroj na potraviny pro domácí použití, s ABS a poloprofesionálními funkcemi. Požadavky rodiny pro vakuové balení a ochranu jídla doma splňuje dokonale. Může pracovat dvěma různými způsoby: vakuové balení výrobků do vakuovací rolky nebo do vroubkovaných vakuovacích sáčků nebo pomocí externích plastových nádob (nejsou v balení!!!) můžete balit i kapaliny nebo omáčky.

    Přístroj pracuje na obdobném principu jako domácí vakuové odsávačky Vacsy Zepter, Laica, Magic Vac apod.(otevřený konec sáčku s produktem vložíte mezi svařovací čelist a výkonná pumpa vysaje vzduch ze sáčku a zataví jej).

    §  rozměry přístroje: 380 x 180 x 80 mm

    §  svářecí lišta: 300 mm

    §  hmotnost: 2,3 kg

    §  napětí: 230 V-50 Hz

    vakuová pumpa bezolejová Q = 8/9.6LT/MIN příkon 190 W tělo přístroje z ABS plastu display s LED diodami manuální svařování integrovaný zásobník na vakuovací rolku s odřezávacím nožem

    Pozor! Tento typ vykuovačky není vhodný pro hladké vakuovací sáčky!

    Dodávka obsahuje: 1x vakuovačka Horeca Lavezzini Mini Fresh 300 1x vakuovací rolka šíře 20 cm 1x vakuovací rolka šíře 28 cm

    Do tohoto přístroje jsou vhodné pouze vroubkované (mřížkované, strukturované) vakuové rolky a sáčky.

    HORECA je produktová řada prestižního italského výrobce vakuovacích baliček LAVEZZINI s.r.l. balička hotových jídel balička pro hotová jídla domácí vakuování potravin domácí vakuová balička na potraviny vakuová balička pro domácnost vakuovací přístroj pro domácnost vakuovací balička balička vakuová mini fresh balička vakuová mini fresh 300 lavezzini svářečka a vakuovačka potravin přístroj na vakuování jídla přístroj na vakuování sáčků vakuovačka na chleba kvalitní vakuovačka na potraviny italská vakuování masa, sýrů

     

     

    Koupit v e-shopu
    Komorová vakuová balička HORECA CVE 350, vakuovačka

    Komorová vakuová balička HORECA CVE 350, vakuovačka

    Komorová vakuová balička HORECA CVE 350, profi vakuovačka potravin - svařovací lišta 350 mm, digitální ovládání, olejové čerpadlo, komorové sání, vstup do oblasti profesionálního vakuového balení s komorovými stroji.

    Vakuovačky na potraviny mají přesné a jednoduché elektronické zařízení. Mohou pracovat s různými druhy vakuových pytlů, základem jsou hladké vakuovací sáčky, vroubkované vakuovací sáčky pro externí sání.

    Trojnásobné použití:

    • balení tekutých produktů
    • balení pevných produktů
    • balení s externím sáním pro rozměrově objemné produkty

     

    • balení do GN díky speciálnímu setu
    • Konstrukce a použité materiály zaručují vysoký hygienický standard a dlouhodobou životnost
    • Vhodné pro umístění na pracovním stole
    • K obsluze není třeba žádných speciálních znalosti a i nezaškolená obsluha po krátkém zacvičení zvládne obsluhu a dosáhne vynikajících výsledků

    Standardní vybavení:

    • Jednoduchý ovládací panel
    • Olejová náplň s automatickým čisticím systémem
    • Lisovaná pracovní komora se zaoblenými vnitřními rohy
    • Vyjímatelná svařovací lišta
    • Možnost připojení adaptéru pro vakuování v GN
    • Pohodlný přístup k vniřrnímu uspořádání díky možnosti zvednutí krytu o 90°
    • Vodě odolná fólie ovládací jednotky
    • Plošné vkládací polyetylénové desky (regulace prostoru v komoře)

    Doplňkové vybavení:

    • Dávkování inertního plynu
    • Ořez sáčků pro 1 svařovací lištu
    • Mobilní podstavec
    • Vložka pro balení tekutých produktů

    Technická data:

    • rozměry přístroje: 460 x 500 x 420 mm
    • rozměry komory: 360 x 400 x 190 mm
    • svářecí lišta: 350 mm
    • hmotnost: 42 kg
    • napětí: 230 V-50 Hz
    • vakuová pumpa Q= 8 (9.6) m3/h - olej
    • příkon 450 W
    • tělo přístroje z nerezové oceli

    Video s komorovou baličkou HORECA CVE 300:

    Jedná se o profesionální vakuovou baličku, která disponuje dostatečným sacím výkonem, aby splňovala nároky na komerční použití. Vakuovou baličku HORECA CVE 260 doporučujeme pro použití v menších provozech, kde se balí málo rozměrné potraviny. Své uplatnění najde v restauracích, pražírnách kávy, u farmářů pro balení sýrů a uzenin.

    Použití vakuovacích sáčků:

    Díky komoře lze používat hladké vakuovací sáčky. Hladké vakuovací sáčky jsou výrazně levnější než vroubkované vakuovací sáčky, které jsou naopak nutné pro vakuové baličky s externím sáním. Pořizovací cena vakuových baliček s externím sáním je sice nižší ale v delším horizontu provozu se komorová vakuová balička ekonomicky vyplatí.

    Proces vakuování potravin v komorové vakuové baličce:

    Proces vakuového balení potraviny probíhá tak, že nejprve vakuová balička po nastavenou dobu odsává vzduch z komory a následně zavaří vakuovací sáček. Právě hodnoty doby sání a doby zavaření sáčku lze nastavit podle požadavků a uložit do přednastaveného programu. Podle potřeby si tak nastavíte program pro balení podle typu potraviny.

    Ergonomická konstrukce vakuové baličky je uzpůsobená použití v komerčním prostoru, tak aby byla práce a čištění vakuové baličky co nejjednodušší. Díky prolisu dna vakuové baličky lze balit i produkty s vysokým obsahem tekutin. Tekutina tak steče na dno sáčku a nemůže se tak dostat do čerpadla čímž by došlo k poškození baličky.

    Vakuování do gastronádob:

    Díky nástavci pro vakuování v gastronádobách, který je možnost dokoupit jako příslušenství, lze vakuově balit potraviny do gastronádob se speciálním víkem a prodloužit tak jejich dobu trvanlivosti.

    Samozřejmostí je použití kvalitních komponent, nerezového opláštění a dostatečně výkonného čerpadla pro sání vzduchu.

    HORECA je produktová řada prestižního italského výrobce vakuovacích baliček LAVEZZINI s.r.l.

    profesionální vakuovačka
    vakuovací komorové baličky
    komorová vakuovačka kvalitní
    vakuovací přístroj na maso
    vakuovač
    vakuovačka na potraviny nerez italská
    profi vakuování potravin
    přístroj na vakuování jídla
    přístroj na vakuování sáčků

    Koupit v e-shopu

    K vakuování a zrání vepřového masa používejte kvalitní vakuovací fólie nebo vakuovací sáčky, které rovněž najdete v naší nabídce.

    Vakuovací fólie, rolka vroubkovaná M+S 20 x 600 cm síla 105 mi 2 ks

    Vakuovací fólie, rolka vroubkovaná M+S 20 x 600 cm síla 105 mi 2 ks

    Vakuovací fólie, rolka vroubkovaná M+S 20 x 600 cm síla 105 mi 2 ks - velké množstevní slevy na 2 role vakuovací fólie do vakuové baličky, vakuovače, vaxovací fólie, fólie na vakuování. Vroubkovaná vakuovací rolka se používá především u malých domácích vakuovaček. Balení obsahuje 2 ks vakuovací fólie celkem 12 m.

    • Vakuovací rolky M+S mají silné drážkování, které umožňuje dokonalé odsátí vzduchu a vytvoření vzduchotěsného spoje.
    • Vakuovací rolky M+S jsou vyrobeny ze speciální odolné fólie, kterou lze umývat a používat opakovaně, rukáv má vroubkovaný (strukturovaný, mřížkovaný) povrch, proto se výborně hodí zejména do domácích vakuovaček.

    Vroubkované (mřížkované, strukturované) vakuovací fólie, rolky do domácích vakuových svářeček všech značek:

    • HORECA, LAVEZZINI, BESSER VACUUM, ZEPTER VACSY, MAGIC VAC, LAICA, ETA, MEATY, EURONICS, DOMO, GUZZANTI, CONCEPT, SILVER CREST, GORENJE, ARDES, PROFI COOK, BIONAIRE, HENKELMANN, MAXXO, TEFAL, FOOD SAVER, FAGOR, CLATRONIC, JATA, GALLET, STEBA atd.

    Vaření ve vakuovacích rolkách - vroubkované vakuovací rolky lze použít jako varné sáčky na krátkodobé vaření ve vakuu nebo sous-vide:

    Doba a teplota zpracování a skladování ve vroubkovaných sáčcích v kontaktu s potravinami:

    • Dlouhodobé skladování po dobu šesti měsíců při pokojové teplotě nebo nižší (chlazení nebo zmrazení až na - 20 ° C);
    • Krátký čas vaření: 70 ° C po dobu max. 2 h
    • Vaření na nejkratší dobu: max. 15 min při 100 ° C To je liimit spolu s dalšími specifickými omezeními pro monomery nebo pro přísady přítomné v materiálu, které jsou respektovány při výše uvedených podmínkách použití. Toto prohlášení je podpořeno analytickými testy nebo výpočtem, které byly provedeny v souladu se směrnicemi 82/711 / CEE, 85/572 / CEE, a které jsou k dispozici příslušným orgánům. rolka pro vakuovačku rolky pro vakuovačky vroubkovaná folie do vakuovací baličky folie do vakuovaček fólie do vakuové svářečky folie k vakuování fólie na vakuování potravin potravinové fólie na svařování vakuovací fólie vroubkovaná
    Koupit v e-shopu
    Hladké vakuovací sáčky M+S 20 x 30 cm síla 90 mi profi 100 ks

    Hladké vakuovací sáčky M+S 20 x 30 cm síla 90 mi profi 100 ks

    Hladké vakuovací sáčky M+S 20 x 30 cm síla 90 mi profi 100 ks - vakuovací sáček na vakuování pro vakuové baličky. Vakuové sáčky na potraviny, vakuový sáček do vakuové baličky, vakuovací pytlíky, pytle do vakuovačky.

    Hladké vakuové sáčky standardní jsou určeny pro profesionální komorové vakuové baličky všech značek:

    • HORECA, LAVEZZINI, BESSER VACUUM, ECOVAC, MEATY, FAVOLA, HENKELMAN, BEEKETAL

    sáčky do vakuovačky
    sáčky pro vakuovače
    náhradní pytlíky na vakuování potravin
    vakuové sáčky na potraviny

    Koupit v e-shopu
    Vroubkované vakuovací sáčky M+S 20 x 30 cm síla 105 mi 100 ks

    Vroubkované vakuovací sáčky M+S 20 x 30 cm síla 105 mi 100 ks

    Vroubkované vakuovací sáčky M+S 20 x 30 cm síla 105 mi 100 ks - vakuovací sáček na vakuování pro vakuové baličky. Vakuové sáčky na potraviny, vakuový sáček do vakuové baličky, vakuovací pytlíky, pytle do vakuovačky.

    • Vakuovací sáčky M+S mají silné drážkování, které umožňuje dokonalé odsátí vzduchu a vytvoření vzduchotěsného spoje.
    • Vakuovací sáčky M+S jsou vyrobeny ze speciální odolné fólie, kterou lze umývat a používat opakovaně.

    Vroubkované vakuové sáčky jsou určeny pro bezkomorové gastro čelisťové odsávačky. Vroubkované (mřížkované, strukturované) vakuovací pytlíky do domácích, poloprofi i profi čelisťových odsávaček všech značek:

    • HORECA, LAVEZZINI, BESSER VACUUM, ZEPTER VACSY, MAGIC VAC, LAICA, ETA, MEATY, MAXXO, FAGOR, CONCEPT, DEDRA, FOOD SAVER, GUZZANTI, STEBA atd.

    Vaření ve vakuovacích sáčcích - vroubkované sáčky lze použít jako varné sáčky na krátkodobé vaření ve vakuu nebo sous-vide:

    Doba a teplota zpracování a skladování ve vroubkovaných sáčcích v kontaktu s potravinami:

    • Dlouhodobé skladování po dobu šesti měsíců při pokojové teplotě nebo nižší (chlazení nebo zmrazení až na - 20 ° C);
    • Krátký čas vaření: 70 ° C po dobu max. 2 h
    • Vaření na nejkratší dobu: max. 15 min při 100 ° C

    To je limit spolu s dalšími specifickými omezeními pro monomery nebo pro přísady přítomné v materiálu, které jsou respektovány při výše uvedených podmínkách použití.

    Toto prohlášení je podpořeno analytickými testy nebo výpočtem, které byly provedeny v souladu se směrnicemi 82/711 / CEE, 85/572 / CEE, a které jsou k dispozici příslušným orgánům.

    vakuovací sáčky do svářeček
    náhradní pytlíky na vakuování potravin
    vakuové sáčky na potraviny
    potravinové vakuové sáčky
    pytle do vakuovačky
    strukturované sáčky do vakuovačky

    Koupit v e-shopu

    A když zrání vepřového masa proběhne, budete mít krásný měkkoučký šťavnatý vepřový steak, přesně takový, jaký vidíte na úvodním obrázku.