Sortiment

El. ohradníky, pastva

Stroje a náhradní díly

  • Hakki Pilke štípací automaty na dřevo
  • TracLift čelní nakladače
  • McHale lisy, baličky píce
  • Quicke čelní nakladače
  • Kongskilde dopravníky, čističky obilí
  • Zemědělská technika
  • Náhradní díly
  • Zpracování mléka a masa

    Recept na výrobu domácího jogurtu s jogurtovou kulturou Laktoflora

    Výroba jogurtu

    Recept na výrobu domácího jogurtu s jogurtovou kulturou Laktoflora:

    Produkty na výrobu domácího jogurtu najdete v našem eshopu.

    Smícháme 1 litr chladného mléka s 3 – 8 polévkovými lžícemi odstředěného sušeného mléka (ELIGO) a dobře promícháme (jogurt můžeme připravit i bez přídavku sušeného mléka, vznikne tzv. selský jogurt).
    Mléko zahřejeme na 95°C po dobu 2 – 3 minut. Ochladíme ve studené vodě na 48°C. Přidáme jedno balení jogurtové kultury Laktoflora nebo 2 lžíce dříve připraveného neochuceného jogurtu a dobře promícháme.

    Jogurtová kultura Laktoflora sušená na 1 l mléka

    Jogurtová kultura Laktoflora sušená na 1 l mléka

    Jogurtová kultura Laktoflora sušená na 1 l mléka - v sáčku, kultura pro přípravu kysaných mléčných potravin. Startovací mlékárenská kultura pro domácí výrobu vydá při dodržení návodu 1 litr jogurtu. Malé množství tohoto jogurtu lze následně opakovaně použít k dalšímu zaočkování. Při dodržení hygienických podmínek můžeme tímto způsobem docílit 10-ti i vícenásobného zaočkování. Pozor na zavlečení cizích bakterií, kvasinek, nebo plísní! Poté doporučujeme použít opět originální kulturu, aby bylo zajištěno správné zastoupení jogurtové mikroflóry. Kultivační podmínky: 1 l chladného mléka smícháme s 3-8 lžícemi sušeného mléka (2-3%), dobře promícháme. Bez sušeného mléka připravíme takzvaný selský jogurt. Mléko zahřejeme na 92-95°C po dobu 2-3 minuty. Ochladíme na 40-45 °C, přidáme jogurtovou kulturu, promícháme a kultivujeme v jogurtovém termoboxu 4-5 hodin. Udané teploty se nesmí překročit. Potom rychle zchladíme a uložíme na 12 hodin do lednice. Při spotřebě nezapomeňte oddělit 2 lžíce jogurtu na další zaočkování. První příprava není nikdy tak výnosná jako ty následující, trvá také déle. Nejčastější chyby při použití jogurtové kultury:Nahnědlá barva - mléko bylo ohřáto na příliš vysokou teplotu. Řídký jogurt - nebylo přidáno sušené mléko, nebo nebyla po celou dobu fermentace správná teplota. Příliš kyselý jogurt - fermentace při vysoké teplotě. jogurtové kultury jogurtové kvasinky jogurtová kultura sušená jogurtová kultura v prášku
    Koupit v e-shopu

    Kultivujeme v jogurtovém termoboxu 4 – 5 hodin nebo v termostatu a uložíme na 12 hodin do lednice.
    POZOR! – při spotřebě celého objemu nezapomeňte oddělit dvě lžíce jogurtu na další zaočkování. Při dodržení hygienických podmínek můžete tímto způsobem docílit i 10-ti násobného přeočkování. Poté doporučujeme použít opět originální kulturu, aby bylo zajištěno správné zastoupení jogurtové mikroflóry.
    Jogurt můžeme samozřejmě konzumovat přírodní bílý, nebo smíchaný z různými cereáliemi. Nejběžnější kombinace je jogurt na sladko smíchaný s marmeládou nebo čerstvým ovocem.
    Jogurt je i výborným společníkem pro slané kombinace. Kdo by odolal naleženému, vychlazenému salátu z nastrouhané okurky, jogurtu se solí, koprem a rozmačkaným česnekem.
    V horkých letních měsících si můžeme smíchat (rozmixovat) jogurt se smetanovým zákysem a vyrobíme si svůj jogurtový nápoj, který je sladší než samotný jogurt. S čerstvým ovocem je ideálním nápojem především pro děti.