fbpx
Sortiment

El. ohradníky, pastva

Stroje a náhradní díly

  • Hakki Pilke štípací automaty na dřevo
  • Lesní vyvážečky dřeva za traktor Multiforest
  • Přepravník zvířat Western Fabrications
  • SCHULTE mulčovače, sběrače a shrnovače kamenů
  • Stroje pro zpracování půdy Opall-Agri
  • TracLift čelní nakladače
  • McHale lisy, baličky píce
  • Quicke čelní nakladače
  • Kongskilde dopravníky, čističky obilí
  • Zemědělská technika
  • Náhradní díly
  • Zpracování mléka a masa

    Recept na výrobu zakysané smetany

    Recept na výrobu zakysané smetany

    Recept na výrobu zakysané smetany

    Recept na výrobu zakysané smetany – k výrobě zakysané smetany potřebujete: mléko, smetanovou kulturu Laktoflora, teploměr.

    Smetana se vždycky sbírala z odstátého mléka. Lepší je ovšem ohřát mléko na 65 – 80°C a dát do chladu. Zhruba po 48 hodinách se na povrchu mléka objeví vrstva vysrážené smetany, kterou odebírejte do hrnce, kbelíku nebo konve.

    Pokud chcete smetanu častěji, je dobré použít na odstředění smetany odstředivku. Odstředivky Motor Sich jsou velice kvalitní a jejich ceny jsou velmi dobré.
    Mléko (1 litr) pasterujte při 95 °C po dobu 2-3 minut. Pak zchladíme na teplotu 35-40°C.

    Odstředit smetanu znamená nalít mléko do odstředivky zhruba při teplotě 35-40°C a odstředit jej – výtěžnost smetany při této teplotě je mnohem vyšší než při odstřeďování studeného mléka.

    Získanou smetanu ohřejte na teplotu 25 °C.
    Zaočkujte jedním balením sušené smetanové kultury Laktoflora na 1 litr smetany a vše dobře promíchejte. K zaočkování lze použít i dříve připravený smetanový zákys nebo zakysanou smetanu, cca 2 lžíce.
    Kultivujte v uzavřené nádobě při teplotě 23 °C po dobu 16-20 hodin.
    Poté uložte do chladničky na 12 hodin.

    Produkty na výrobu smetanového zákysu a zakysané smetany najdete v našem eshopu.

    Smetanové kultury na výrobu smetanového zákysu a zakysané smetany: