fbpx
Sortiment

El. ohradníky, pastva

Stroje a náhradní díly

  • Hakki Pilke štípací automaty na dřevo
  • Lesní vyvážečky dřeva za traktor Multiforest
  • Přepravník zvířat Western Fabrications
  • SCHULTE mulčovače, sběrače a shrnovače kamenů
  • Stroje pro zpracování půdy Opall-Agri
  • TracLift čelní nakladače
  • McHale lisy, baličky píce
  • Quicke čelní nakladače
  • Kongskilde dopravníky, čističky obilí
  • Zemědělská technika
  • Náhradní díly
  • Zpracování mléka a masa

    Vakuování masa na uzení na sucho

    Uzené maso

    Uzené maso po použití vakuování masa na uzení na sucho

    Při nakládání masa na uzení se stále častěji využívá vakuování masa na uzení takzvaně na sucho. Tento způsob nakládání masa před uzením šetří čas, nenutí vás vyrábět lák, pravidelně překládat maso, aby se zamezilo přístupu vzduchu a maso lze začít udit v mnohem kratším časovém úseku. Co k tomu potřebujete? Samozřejmě sůl.

    Jakou sůl a kolik soli použít při vakuování masa na uzení nebo obecně při nakládání masa?

    A jaká sůl je k vakuování masa na uzení na sucho nejlepší? Samozřejmě řeznická nakládací sůl, takzvaná rychlosůl. Proč? Urychlí nakládací dobu – při použití řeznické rychlosoli můžete začít maso udit za necelých 14 dní, proto se jí také říká rychlosůl, zatímco při použití běžné kuchyňské soli se vám naložení masa velmi prodlouží. Maso je obarvené do červena, zatímco při použití běžné kuchyňské soli je maso šedé.

    Řeznická sůl nakládací dusitanová ESCO 25 kg

    Řeznická sůl nakládací dusitanová ESCO 25 kg

    Řeznická sůl nakládací dusitanová ESCO 25 kg - řeznická rychlosůl, solící dusitanová směs s jódem, rychlo sůl se používá k nakládání masa, určeného pro další zpracování do masných výrobků, konzerv a polokonzerv. Zajišťuje stabilitu vybarvení a chuťové vlastnosti masných výrobků. Řeznická nakládací sůl nesmí být používána k přímému solení potravin a hotových pokrmů. Rychlosůl je určena výhradně pro použití v masném průmyslu. Řeznická solící nakládací dusitanová směs se používá v případech, kdy je solené maso zpracováno v krátké době, nejvýše několik dnů po zasolení. Rychlosůl na uzení přispívá ke zvýšení údržnosti výrobku a podílí se na vytvoření chuti a vůně masných výrobků, chrání tuky v mase a masných výrobcích před oxidací a zajišťuje vznik typického růžového zbarvení nakládaných masných výrobků.
    Praganda, Sanytr, dusitanová sůl jsou pouze druhy řeznické rychlosoli, které se liší pouze tím, jestli obsahují nebo neobsahují jód, obsahuhem dusitanu sodného a zda jsou vyrobeny z kamenné nebo vakuové soli.

    Řeznická rychlosůl dávkování:

    Uzená masa 0,08-0,1 kg soli / 10 litrů láku
    Masné výrobky 15-25 g soli / 1 kg díla

    Návod na domácí výrobu uzeného masa a klobás:

    Uzené maso - kusy masa se nasolí řeznickou solí (20 - 30 g/1 kg masa). Nasolené maso se nechá asi 2 dny v chladu odležet. Poté se zalije lákem (na 1 litr se použije 100 g řeznické soli) a nechá se odležet až 10 dnů v chladnu, přičemž se doporučuje po 2 - 3 dnech maso překládat. Odležené maso udíme obvyklým způsobem. Maso je dobré i zavakuovat. Lépe se odleží a bude i šťavnatější.

    Domácí klobásy - k 1 kg nakrájeného masa přidáme asi 15-25 g řeznické soli, promícháme a necháme v chladnu proležet 1 - 2 dny. Po proležení přidáme ostatní přísady (koření, česnek apod.), promícháme, naplníme do střev a zaudíme.

    řeznická nakládací solící směs
    rychlo sůl na uzení
    řeznická sůl Praganda

    Koupit v e-shopu

    Kolik soli je třeba použít? Řezníci doporučují použít 2% soli. To znamená 20 g soli na 1 kg masa. Někteří lidé přidávají při nakládání masa česnek, někteří i další bylinky. Někteří si myslí, že řeznická rychlosůl je neekologická a zdravotně závadná. Proto používají samotnou kuchyňskou sůl nebo ji míchají s cukrem, aby maso alespoň trochu zčervenalo. Kdyby byla řeznická rychlosůl zdravotně závadná, nebylo by možné ji používat do jídla.

    Jaké maso používat na naložení?

    Maso můžete nakládat téměř jakékoliv. Nejčastěji se samozřejmě nakládá a udí vepřové maso. Pokud je lehce prorostlé nebo mramorované, zvyšuje se tím šťavnatost uzeného masa. Nejlepší bývá krkovička nebo bůček.

    Maso nasolte a ihned zavakuujte!

    A co dál? Maso nasolte a ihned zavakuujte, ještě než pustí šťávu po nasolení. Pokud by vám totiž vakuovačka nasála šťávu z masa, mohli byste ji vyhodit, protože oprava by vyšla dráž než nová vakuovačka. Maso je tak zavakuováno na sucho. Je dobré používat kvalitní vakuovačky, jako jsou třeba vakuovačky HORECA od firmy Lavezzini, které najdete v naší nabídce, ať už hobby vakuovačky pro domácí použití, vakuovačky s externím sáním nebo profesionální komorové vakuovačky.

    Vakuová svářečka HORECA FAST 45, vakuová balička externí sání, vakuovačka potravin

    Vakuová svářečka HORECA FAST 45, vakuová balička externí sání, vakuovačka potravin

    Vakuová svářečka HORECA FAST 45, vakuová balička externí sání, vakuovačka potravin - poloautomatický analogový vakuový balicí stroj z nerezové oceli. První krok do profesionálního sektoru obalů potravin. Nejvhodnější vakuovačka na potraviny pro malé obchody a maloobchodníky.

    Vakuovačka může pracovat dvěma různými způsoby: vakuové balení výrobků uvnitř ve vroubkovaných sáčcích nebo v externích nádobách.

    • rozměry přístroje: 470 x 260 x 130 mm
    • svářecí lišta: 450 mm
    • hmotnost: 10 kg
    • napětí: 230 V-50 Hz
    • vakuová pumpa Q=20 LT/MIN 
    • příkon 270 W
    • tělo přístroje z nerezové oceli
    • manuální svařování
    • bez olejového čerpadla
    • externí sání
    • digitální ovládací panel s displejem = lehké programování
    • jako balicí materiál je nutno používat vroubkované vakuovací sáčky
    • konstrukce a použité materiály zaručují vysoký hygienický standard a dlouhodobou životnost
    • vhodné pro umístění na pracovním stole
    • k obsluze není třeba žádných speciálních znalosti a i nezaškolená obsluha po krátkém zacvičení zvládne obsluhu a dosáhne vynikajících výsledků

    Pozor! Tento typ vykuovačky není vhodný pro hladké vakuovací sáčky!

    Tato balička obsahuje suchou vakuovou pumpu - z toho důvodu není vhodná pro nepřetržité balení.

    Profesionální vakuovací balicí stroj je svým výkonem určen pro nejnáročnější zákazníky. Pro použití v malých provozech a pro menší zatížení.

    HORECA je produktová řada prestižního italského výrobce vakuovacích baliček LAVEZZINI s.r.l.

    Video s vakuovačkou Horeca Fast 35:

    Video s podobnou baličkou Lavezzini Small:

    balička hotových jídel
    balička pro hotová jídla
    vakuovací balička
    profesionální vakuovačka
    vakuovací přístroj na maso
    vakuovač
    kvalitní vakuovačka na potraviny nerez italská
    profi vakuování
    svářečka a vakuovačka potravin
    přístroj na vakuování jídla
    přístroj na vakuování sáčků

    Koupit v e-shopu
    Vakuová svářečka HORECA MINI FRESH, vakuová balička externí sání, vakuovačka potravin

    Vakuová svářečka HORECA MINI FRESH, vakuová balička externí sání, vakuovačka potravin

    Vakuová svářečka fólií HORECA MINI FRESH, vakuová balička externí sání, vakuovačka potravin včetně 2 vakuovacích rolek - výrobce Lavezzini, dokonalý vakuovací balící přístroj na potraviny pro domácí použití, s ABS a poloprofesionálními funkcemi. Požadavky rodiny pro vakuové balení a ochranu jídla doma splňuje dokonale. Může pracovat dvěma různými způsoby: vakuové balení výrobků do vakuovací rolky nebo do vroubkovaných vakuovacích sáčků nebo pomocí externích plastových nádob (nejsou v balení!!!) můžete balit i kapaliny nebo omáčky.

    Přístroj pracuje na obdobném principu jako domácí vakuové odsávačky Vacsy Zepter, Laica, Magic Vac apod.(otevřený konec sáčku s produktem vložíte mezi svařovací čelist a výkonná pumpa vysaje vzduch ze sáčku a zataví jej).

    §  rozměry přístroje: 380 x 180 x 80 mm

    §  svářecí lišta: 300 mm

    §  hmotnost: 2,3 kg

    §  napětí: 230 V-50 Hz

    vakuová pumpa bezolejová Q = 8/9.6LT/MIN příkon 190 W tělo přístroje z ABS plastu display s LED diodami manuální svařování integrovaný zásobník na vakuovací rolku s odřezávacím nožem

    Pozor! Tento typ vykuovačky není vhodný pro hladké vakuovací sáčky!

    Dodávka obsahuje: 1x vakuovačka Horeca Lavezzini Mini Fresh 300 1x vakuovací rolka šíře 20 cm 1x vakuovací rolka šíře 28 cm

    Do tohoto přístroje jsou vhodné pouze vroubkované (mřížkované, strukturované) vakuové rolky a sáčky.

    HORECA je produktová řada prestižního italského výrobce vakuovacích baliček LAVEZZINI s.r.l. balička hotových jídel balička pro hotová jídla domácí vakuování potravin domácí vakuová balička na potraviny vakuová balička pro domácnost vakuovací přístroj pro domácnost vakuovací balička balička vakuová mini fresh balička vakuová mini fresh 300 lavezzini svářečka a vakuovačka potravin přístroj na vakuování jídla přístroj na vakuování sáčků vakuovačka na chleba kvalitní vakuovačka na potraviny italská vakuování masa, sýrů

     

     

    Koupit v e-shopu
    Komorová vakuová balička HORECA CVE 350, vakuovačka

    Komorová vakuová balička HORECA CVE 350, vakuovačka

    Komorová vakuová balička HORECA CVE 350, profi vakuovačka potravin - svařovací lišta 350 mm, digitální ovládání, olejové čerpadlo, komorové sání, vstup do oblasti profesionálního vakuového balení s komorovými stroji.

    Vakuovačky na potraviny mají přesné a jednoduché elektronické zařízení. Mohou pracovat s různými druhy vakuových pytlů, základem jsou hladké vakuovací sáčky, vroubkované vakuovací sáčky pro externí sání.

    Trojnásobné použití:

    • balení tekutých produktů
    • balení pevných produktů
    • balení s externím sáním pro rozměrově objemné produkty

     

    • balení do GN díky speciálnímu setu
    • Konstrukce a použité materiály zaručují vysoký hygienický standard a dlouhodobou životnost
    • Vhodné pro umístění na pracovním stole
    • K obsluze není třeba žádných speciálních znalosti a i nezaškolená obsluha po krátkém zacvičení zvládne obsluhu a dosáhne vynikajících výsledků

    Standardní vybavení:

    • Jednoduchý ovládací panel
    • Olejová náplň s automatickým čisticím systémem
    • Lisovaná pracovní komora se zaoblenými vnitřními rohy
    • Vyjímatelná svařovací lišta
    • Možnost připojení adaptéru pro vakuování v GN
    • Pohodlný přístup k vniřrnímu uspořádání díky možnosti zvednutí krytu o 90°
    • Vodě odolná fólie ovládací jednotky
    • Plošné vkládací polyetylénové desky (regulace prostoru v komoře)

    Doplňkové vybavení:

    • Dávkování inertního plynu
    • Ořez sáčků pro 1 svařovací lištu
    • Mobilní podstavec
    • Vložka pro balení tekutých produktů

    Technická data:

    • rozměry přístroje: 460 x 500 x 420 mm
    • rozměry komory: 360 x 400 x 190 mm
    • svářecí lišta: 350 mm
    • hmotnost: 42 kg
    • napětí: 230 V-50 Hz
    • vakuová pumpa Q= 8 (9.6) m3/h - olej
    • příkon 450 W
    • tělo přístroje z nerezové oceli

    Video s komorovou baličkou HORECA CVE 300:

    Jedná se o profesionální vakuovou baličku, která disponuje dostatečným sacím výkonem, aby splňovala nároky na komerční použití. Vakuovou baličku HORECA CVE 260 doporučujeme pro použití v menších provozech, kde se balí málo rozměrné potraviny. Své uplatnění najde v restauracích, pražírnách kávy, u farmářů pro balení sýrů a uzenin.

    Použití vakuovacích sáčků:

    Díky komoře lze používat hladké vakuovací sáčky. Hladké vakuovací sáčky jsou výrazně levnější než vroubkované vakuovací sáčky, které jsou naopak nutné pro vakuové baličky s externím sáním. Pořizovací cena vakuových baliček s externím sáním je sice nižší ale v delším horizontu provozu se komorová vakuová balička ekonomicky vyplatí.

    Proces vakuování potravin v komorové vakuové baličce:

    Proces vakuového balení potraviny probíhá tak, že nejprve vakuová balička po nastavenou dobu odsává vzduch z komory a následně zavaří vakuovací sáček. Právě hodnoty doby sání a doby zavaření sáčku lze nastavit podle požadavků a uložit do přednastaveného programu. Podle potřeby si tak nastavíte program pro balení podle typu potraviny.

    Ergonomická konstrukce vakuové baličky je uzpůsobená použití v komerčním prostoru, tak aby byla práce a čištění vakuové baličky co nejjednodušší. Díky prolisu dna vakuové baličky lze balit i produkty s vysokým obsahem tekutin. Tekutina tak steče na dno sáčku a nemůže se tak dostat do čerpadla čímž by došlo k poškození baličky.

    Vakuování do gastronádob:

    Díky nástavci pro vakuování v gastronádobách, který je možnost dokoupit jako příslušenství, lze vakuově balit potraviny do gastronádob se speciálním víkem a prodloužit tak jejich dobu trvanlivosti.

    Samozřejmostí je použití kvalitních komponent, nerezového opláštění a dostatečně výkonného čerpadla pro sání vzduchu.

    HORECA je produktová řada prestižního italského výrobce vakuovacích baliček LAVEZZINI s.r.l.

    profesionální vakuovačka
    vakuovací komorové baličky
    komorová vakuovačka kvalitní
    vakuovací přístroj na maso
    vakuovač
    vakuovačka na potraviny nerez italská
    profi vakuování potravin
    přístroj na vakuování jídla
    přístroj na vakuování sáčků

    Koupit v e-shopu

    K vakuování masa na uzení na sucho používejte kvalitní vakuovací sáčky nebo vakuovací fólie, které rovněž najdete v naší nabídce.

    Vakuovací rolka M+S 20 x 600 cm síla 105 mi 2 ks

    Vakuovací rolka M+S 20 x 600 cm síla 105 mi 2 ks

    Vakuovací rolka M+S 20 x 600 cm síla 105 mi 2 ks - role vakuovací fólie do vakuové baličky, vakuovače, vaxovací fólie, fólie na vakuování. Vroubkovaná vakuovací rolka se používá především u malých domácích vakuovaček.

    • Vakuovací rolky M+S mají silné drážkování, které umožňuje dokonalé odsátí vzduchu a vytvoření vzduchotěsného spoje.
    • Vakuovací rolky M+S jsou vyrobeny ze speciální odolné fólie, kterou lze umývat a používat opakovaně, rukáv má vroubkovaný (strukturovaný, mřížkovaný) povrch, proto se výborně hodí zejména do domácích vakuovaček.

    Vroubkované (mřížkované, strukturované) vakuovací fólie, rolky do domácích vakuových svářeček všech značek:

    • HORECA, LAVEZZINI, BESSER VACUUM, ZEPTER VACSY, MAGIC VAC, LAICA, ETA, MEATY, EURONICS, DOMO, GUZZANTI, CONCEPT, SILVER CREST, GORENJE, ARDES, PROFI COOK, BIONAIRE, HENKELMANN, MAXXO, TEFAL, FOOD SAVER, FAGOR, CLATRONIC, JATA, GALLET, STEBA atd.

    Vaření ve vakuovacích rolkách - vroubkované vakuovací rolky lze použít jako varné sáčky na krátkodobé vaření ve vakuu nebo sous-vide:

    Doba a teplota zpracování a skladování ve vroubkovaných sáčcích v kontaktu s potravinami:

    • Dlouhodobé skladování po dobu šesti měsíců při pokojové teplotě nebo nižší (chlazení nebo zmrazení až na - 20 ° C);
    • Krátký čas vaření: 70 ° C po dobu max. 2 h
    • Vaření na nejkratší dobu: max. 15 min při 100 ° C To je liimit spolu s dalšími specifickými omezeními pro monomery nebo pro přísady přítomné v materiálu, které jsou respektovány při výše uvedených podmínkách použití. Toto prohlášení je podpořeno analytickými testy nebo výpočtem, které byly provedeny v souladu se směrnicemi 82/711 / CEE, 85/572 / CEE, a které jsou k dispozici příslušným orgánům. rolka pro vakuovačku rolky pro vakuovačky vroubkovaná folie do vakuovací baličky folie do vakuovaček fólie do vakuové svářečky folie k vakuování fólie na vakuování potravin potravinové fólie na svařování vakuovací fólie vroubkovaná
    Koupit v e-shopu
    Hladké vakuovací sáčky M+S 20 x 30 cm síla 90 mi profi 100 ks

    Hladké vakuovací sáčky M+S 20 x 30 cm síla 90 mi profi 100 ks

    Hladké vakuovací sáčky M+S 20 x 30 cm síla 90 mi profi 100 ks - vakuovací sáček na vakuování pro vakuové baličky. Vakuové sáčky na potraviny, vakuový sáček do vakuové baličky, vakuovací pytlíky, pytle do vakuovačky.

    Hladké vakuové sáčky standardní jsou určeny pro profesionální komorové vakuové baličky všech značek:

    • HORECA, LAVEZZINI, BESSER VACUUM, ECOVAC, MEATY, FAVOLA, HENKELMAN, BEEKETAL

    sáčky do vakuovačky
    sáčky pro vakuovače
    náhradní pytlíky na vakuování potravin
    vakuové sáčky na potraviny

    Koupit v e-shopu
    Vroubkované vakuovací sáčky M+S 20 x 30 cm síla 105 mi 100 ks

    Vroubkované vakuovací sáčky M+S 20 x 30 cm síla 105 mi 100 ks

    Vroubkované vakuovací sáčky M+S 20 x 30 cm síla 105 mi 100 ks - vakuovací sáček na vakuování pro vakuové baličky. Vakuové sáčky na potraviny, vakuový sáček do vakuové baličky, vakuovací pytlíky, pytle do vakuovačky.

    • Vakuovací sáčky M+S mají silné drážkování, které umožňuje dokonalé odsátí vzduchu a vytvoření vzduchotěsného spoje.
    • Vakuovací sáčky M+S jsou vyrobeny ze speciální odolné fólie, kterou lze umývat a používat opakovaně.

    Vroubkované vakuové sáčky jsou určeny pro bezkomorové gastro čelisťové odsávačky. Vroubkované (mřížkované, strukturované) vakuovací pytlíky do domácích, poloprofi i profi čelisťových odsávaček všech značek:

    • HORECA, LAVEZZINI, BESSER VACUUM, ZEPTER VACSY, MAGIC VAC, LAICA, ETA, MEATY, MAXXO, FAGOR, CONCEPT, DEDRA, FOOD SAVER, GUZZANTI, STEBA atd.

    Vaření ve vakuovacích sáčcích - vroubkované sáčky lze použít jako varné sáčky na krátkodobé vaření ve vakuu nebo sous-vide:

    Doba a teplota zpracování a skladování ve vroubkovaných sáčcích v kontaktu s potravinami:

    • Dlouhodobé skladování po dobu šesti měsíců při pokojové teplotě nebo nižší (chlazení nebo zmrazení až na - 20 ° C);
    • Krátký čas vaření: 70 ° C po dobu max. 2 h
    • Vaření na nejkratší dobu: max. 15 min při 100 ° C

    To je limit spolu s dalšími specifickými omezeními pro monomery nebo pro přísady přítomné v materiálu, které jsou respektovány při výše uvedených podmínkách použití.

    Toto prohlášení je podpořeno analytickými testy nebo výpočtem, které byly provedeny v souladu se směrnicemi 82/711 / CEE, 85/572 / CEE, a které jsou k dispozici příslušným orgánům.

    vakuovací sáčky do svářeček
    náhradní pytlíky na vakuování potravin
    vakuové sáčky na potraviny
    potravinové vakuové sáčky
    pytle do vakuovačky
    strukturované sáčky do vakuovačky

    Koupit v e-shopu

    Co se zavakuovaným masem?

    Zavakuované maso uložte do chladu, nejlépe do lednice. Použijete-li řeznickou rychlosůl, bude maso připravené k uzení za 14 dní, použijete-li běžnou kuchyňskou sůl, můžete si počkat až měsíc. A pak už se můžete pustit do samotného uzení. Použít můžete i naše háčky na uzení – ať už jde o háčky jednoduché nebo trojité.

    Trojháček na uzení masa nerez průměr 5 mm

    Trojháček na uzení masa nerez průměr 5 mm

    Trojháček na uzení masa nerez průměr 5 mm - trojháček na maso se používá na zavěšování plochých kusů masa při uzení. Například se na něj věší větší kousky bůčku, pláty špeku a podobné udírenské speciality.

    Zavěsí-li se takový kus masa na jednoduchý háček tak se při uzení maso zkroutí. Trojháček také brání tomu aby se uzený kus masa neprotrhl a nespadl.

    Koupit v e-shopu

    A pak už se můžete pustit do uzení. Uďte pomalu na kvalitním dřevě a na závěr nezapomeňte dát do ohně větvičku jalovce, který maso provoní.